Lijevi bek ima sjajnu polusezonu iza sebe u Igmanu

Elvir Duraković blizu dolaska na Koševo? · Saznajemo

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović
Novi član FK Sarajevo u narednim danima trebao bi postati lijevi bek Elvir Duraković (22).

Duraković iza sebe ima sjajnu polusezonu u FK Igman Konjic gdje je privukao pažnju, a sada će vjerovatno obući bordo dres, saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih klubu sa Koševa.

On bi u narednim danima trebao potpisati ugovor sa klubom sa Koševa i očekuju ga novi izazov u karijeri.

Duraković je ponikao u NK Iskra, a zatim nastupao za kadete i juniore Željezničara, te juniore Zrinjskog, kasnije i NK Bratstvo, FK Tuzla City i FK Igman Konjic.

Sa Igmanom je izborio plasman u Premijer ligu, te u prvom dijelu sezone bio itekako zapažen. Povezivao se sa više klubova i bilo je jasno da će promijeniti sredinu, a najkonkretniji su bili sa Koševa.

Duraković je nastupao i za kadetsku reprezentaciju naše zemlje, a u prvom dijelu premijerligaške polusezone iza nas upisao je 18 nastupa uz jedan prekrasan pogodak i dodao je pet asistencija.

Podsjetimo, FK Sarajevo je jučer predstavio crnogorskog defanzivca Iliju Martinovića, te se u narednim danima očekuje još nekoliko pojačanja.

Martinović je jučer i zvanično predstavljen.

Martinović je pored crnogorskog Lovćena još igrao za Aluminij, Maribor, Chernomorets i Dečić, a u Sarajevo stiže iz Pakhtakorua.

Radi se o ekipi iz Uzbekistana sa kojom je u protekloj sezoni bio prvak. Martinović je također za Crnu Goru upisao tri nastupa.

Ugovor između Sarajeva i Martinovića potpisan je u trajanju od dvije godine i šest mjeseci. Zanimljiv video predstavljanja objavili su na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Stiglo prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku! Od “sjutra” u Bordo dresu", stoji u objavi na Instagram profilu FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim u ponedjeljak starta sa priprema, a prozivku će obaviti novi šef struke Mirza Varešanović. Glavni cilj ekipe će biti izboriti plasman u Evropu, a na zimsku pauzu su Suljić, D. Varešanović i društvo otišli sa pete pozicije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.