Igman uskoro starta, Musemić traži provjerena imena, šta će biti sa Ramićem?

Zakazan termin prozivke tima iz Konjica

Igman uskoro starta, Musemić traži provjerena imena, šta će biti sa Ramićem?

S. Mlaćo
Sa samo jednim ciljem narednog četvrtka FK Igman Konjic kreće sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi. On se zove opstanak u ligi, a dolazak na klupu iskusnog Husrefa Musemića jasan je pokazatelj da u Konjicu imaju želju, volju i ambicije da to ostvare.

Svakako da će za to biti potrebna pojačanja, a Musemić se neće 'kockati'. Već je svjestan šta je potrebno, odnosno na kojoj poziciji i u Konjicu uveliko rade.

Nekoliko nogometaša će napustiti klub, pojedini i nisu opravdali očekivanja u elitnom rangu, a postoje i ponude za nekoliko nogometaša.

Prije svega se to odnosi na sjajnog napadača Mirsada Ramića, koji je polusezonu završio na diobi prvog mjesta liste strijelaca zajedno sa Nemanjom Bilbijom. Ramić i Bilbiju su postigli po deset pogodaka, a visoki napadač tima iz Konjica najzaslužniji je što je i Igman i dalje u igri za opstanak.

Nezvanično, Ramić ima nekoliko ponuda iz inostranstva i pravu priliku da napravi inostrani angažman, no sve se pita i Igman, s obzirom na važeći ugovor do kraja sezone. Da li će Igman 'popustiti' ili pronaći drugo rješenje, biće poznato vjerovatno do same prozivke 12.01.

Klub će sigurno napustiti i bek Elvir Duraković koji ipak ostaje u Premijer ligi.

Oglasi

Sa Igmanom se između ostalih povezuje iskusni Mirko Oremuš, koji je bh. sportskoj javnosti poznat iz perioda kada je nosio dres FK Sarajevo. Ponikao je u Hajduku, nastupao i u Izraelu, a trenutno je bez angažmana.

Navodno bi mogao postati novi član Igmana, a pod Musemićevom palicom radio je u upravo u bordo klubu.

“Stručni štab na čelu s Husrefom Musemićem obavit će prozivku igrača pred drugi dio sezone u četvrtak, 12. januara u 11:00h na Gradskom stadionu Konjic!

Podrška je neophodna - svi na gradski!“, objavili su iz FK Igman.

Stručni štab na čelu s Husrefom Musemićem obavit će prozivku igrača pred drugi dio sezone u četvrtak, 12. januara u 11:00h na Gradskom stadionu Konjic! 🔴⚪️ Podrška je neophodna - svi na gradski! 🚀🥁

Posted by FK Igman Konjic on Thursday, January 5, 2023

Veliko je pitanje i gdje će Igman igrati svoje domaće utakmice u drugom dijelu sezone. U prvom su domaćini bili u Doboju kod Kaknja, a sada se špekuliše da bi to mogao biti stadion Rođeni u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stadion u Mostaru nakon uređenja potpuno je spreman,  a poznato je da FK Velež i FK Igman imaju itekako dobre odnose.

Igman drugi dio sezone otvara duelom sa FK Željezničar i biće to pravi ispit za Musemićeve izabranike već 25. februara. Podsjetimo, Igman je na posljednjem mjestu nakon prvog dijela sezone sa samo 17 osvojenih bodova. U posljednjih pet kola upisali su tri poraza i dva remija.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Sretno Hisrefe da izvuces Igman, jer cemo inace ostati sa samo 3 Bosnjacka kluba kako su Vico i Beus krenuli.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi