Kulenović je jesan bio fantastičan

Riješena je budućnost napadača koji je zaludio nekolicinu premijerligaša

Admin Čaušević

Luka Kulenović je jesenas bio jedno od osvježanja na premijerligaškoj sceni, a sjajni napadač se nada da će u istom ritmu nastaviti i na proljeće nakon što je riješio svoj klupki status. 

Kulenović je predvodio napadač Sloge iz Doboja, na 13 utakmica uspio je postići pet golova, a pored toga je bio konstantna opasnost za protivničke odbrane.

Svojim dobrim partijama privukao je pažnju nekolicine klubova iz Premijer lige koji su ga vrlo rado željeli u svojim redovima, dok je bilo i poziva iz inostranstva.

Ipak, bez obzira na interes raznih klubova ovaj 23-godišnjak će i na proljeće igrati u dresu Sloge. To je i potvrđeno za SportSport.ba.

Sigurno je ovo odlična vijest za sve u klubu iz Doboja koji su odigrali vrlo dobro jesen, a istom se nadaju i na proljeće kako ne bi bilo problema oko opstanka u ligi.

Kulenović je rođen u Kanadi, ali je prošao omladinske selekcije Borca i Krupe. U Slogu je stigao iz Rudar Prijedora.

Jesenas je bio neizostavan u timu. Glavobolju mu je zadala povreda u finišu polusezone zbog koje je na kraju propustio i tri utakmice.

I ovaj napadač je ranije nagoviještavao mogućnost odlaska, ali samo pod određenim uslovima. Na kraju je ostao član Dobojlija, barem do ljeta.

"Imam opcija i za BiH, ali i za dalje, no ne žurim. Bitno je sada napraviti pravi iskorak i naravno da Sloga pristane te da bude zadovoljna. Ako ne bude ništa zadovoljavajuće, u Slogi sam do ljeta", rekao je Kulenović u nedavnom razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostanak Kulenovića je sigurno veliki plus za ekipu Zorana Ćurguza koji će na proljeće u kadru između ostalih imati Demira Pecu, Milana Lalića i Bakira Brajlovića.

Ćurguz je prozivku zakazao za 11. januar, a jedan dio priprema će biti obavljen u Turskoj gdje će Dobojlije boraviti od 27. januara do 10. februara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.