Rođeni upalili motore

Velež krenuo s pripremema: Čeka se Senegalac, mogući i zvučni odlasci

Admin Čaušević

I FK Velež je od danas u pogonu. Prozivkom igrača i prvim treningom zvanično je počeo drugi mandat Nedima Jusufbegovića na klupi mostarskih Rođenih. 

Velež je prvi trening u 2023. godini obavio na pomoćnom terenu stadiona Rođeni, a trener Jusufbegović je na raspolaganju imao 30-ak igrača.

U proteklom periodu novi članovi Rođenih su postali defanzivci Ante Hrkač, Saša Dumić te Mitar Ćuković, dok značajnih odlazaka nije bilo.

Uskoro se očekuje i dolazak jednog igrača iz Senegala koji je inače ofanzivno orijentisan.

Ekipu je napustio Dženan Zajmović, a ne isključuje se još zvučnih odlazaka, prije svih igračima koji ne pristaju na smanjenje plate.

Treneru Jusufbegoviću su se između ostalih odazvali sljedeći igrači:

Golmani: Bogdanović, Ribić, Nanić.

Odbrana: Ovčina, Muminovic, Zvonić, Zeljković, Domić, Ćuković, Hrkač, Ikić, Pavić, Kvakić, Bajrić.

Vezni red: Halilović, Pršeš, Blagojević, Vehabović, Anđušić, Dejanović, Džanković, Gosto, Šikalo, Jogunović, Milak

Napad: Haskić, Sijamija, Pantelić, Barou.

Velež je do sada dogovorio odigravanje tri pripremne utakmice u Mosaru kada će rivali biti rivali će biti FK Blagaj, NK Neretvanac i FK Igman Konjic

Meč sa FK Blagaj igra se 14. januara, sedam dana kasnije rival je NK Neretvanac, a premijerligaš iz Konjica 28. januara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Turskoj će rivali Veležu biti dva ukrajinska tima FC Vorskla i FC Minaj, te litvanski FC Žaligiris Vilnius.

Takmičarski dio proljetnog dijela sezone Velež počinje 19. februara kada će u osmini finala Kupa BiH na svom stadionu sa novim ruhom dočekati Posušje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti