Dugo su navijači Veleža čekali na sjajnu vijest koja je sada zvanična

Svjesni su da će priča sada biti potpuno drugačija

Dugo su navijači Veleža čekali na sjajnu vijest koja je sada zvanična

S. Mlaćo
Itekako burna godina je iza FK Velež. Bilo je uspona i padova, ali nisu Rođeni bili na nivou ranijeg perioda. Sve je dodatno zakomplikovalo i uređenje travnjaka na vlastitom stadionu, pa su domaćini morali biti u Gabeli.

Svjesni su bili i u armiji navijača da 'to nije to', no čini se da je sve prošlost. Velež se vraća na svoj stadion, radovi su završeni i svi sa nestrpljenjem očekuju prvu utakmicu u drugom dijelu sezone.

Novi travnjak dobio je dozvolu stručnih lica, a zakazana je i prozivka seniorskog tima koju će obaviti novi šef struke Nedim Jusufbegović u ponedjeljak.

"Novi moderni hibridni travnjak našeg stadiona Rođeni od nadležnih stručnih lica dobio je zeleno svjetlo, a među Rođenima vlada neka nova energija.

Naš Klub, predvođen novim Upravnim odborom na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom i direktorom gospodinom Alagićem, u proteklom periodu svakodnevno je i naporno radio na reorganizaciji, osvježavanju i unapređenju svih segmenata klupskih struktura.

Kakva je situacija sa stadionom Rođeni? - SportSport.ba

Oglasi

Bio je to period koji će upravo u ponedjeljak, 09. januara 2023. godine u 15 sati, prozivkom novog šefa našeg stručnog štaba Nedima Jusufbegovića i njegovih pomoćnika Merzića, Kalajdžića i Dizdarevića te prvim treningom na pomoćnom terenu stadiona "Rođeni", a u sklopu zimskih priprema za nastavak šampionata, polako ali sigurno početi poprimati svoje konkretne obrise - obrise koje svi naši Rođeni željno iščekuju, kada ćemo 18. februara, nakon nevjerovatnih 266 dana konačno dočekati da mostarski Crveni ponovo istrče na teren našeg stadiona, ovoga puta ljepšeg nego ikada“, stoji u objavi FK Velež.

Rođene su do sada pojačali Ante Hrkač i Mitar Ćuković, a  stiže i Saša Domić koji će također biti predstavljen u narednim danima.

Hrkač je 30-godišnji defanzivac koji je sporazumno raskinuo ugovor s Tuzla Cityjem, a u prvom dijelu sezone je za tuzlanski tim nastupio 16 puta i upisao tri asistencije. Ponikao je u Širokom Brijegu za koji je igrao u dva navrata, a u Bosni i Hercegovini je još igrao za GOŠK, Branitelj, Vitez i Čelik.

Redove mostarskog kluba dolazi iz litvanskog tima FK Panevezys, gdje je prošle sezone odigrao 27 utakmica uz jedan pogodak.

Mitar Ćuković je u profesionalnoj karijeri još nastupao nastupao je za crnogorski FK Igalo, OFK Petrovac, kao i za srbijanski FK Napredak iz Kruševca. Domić je također defanzivac i može igrati na poziciji stopera te lijevog beka.

Oglasi

Ovaj defanzivac svoju karijeru počeo je u beogradskom Partizanu, a nakon toga uslijedile su posudbe u Dunavu i Radničkom iz Niša. Nakon toga slijedi angažman u ekipi Žarkova, te slovenskim Brežicama. Domić je nakon toga nastupao i za Lokomotiv iz Sofije, te ekipu Krško.

Iz Slovenije je zatim otišao u Dubravu, a posljednji klub bila mu je ekipa Dugo Selo, koja se takmiči u 2. HNL (treći rang). Domić je bio omladinski i mladi reprezentativac Srbije.

Nakon jesenjeg dijela sezone u kom je odigrao 18 od 19 utakmica, Velež se nalazi na šestom mjestu Premijer lige BiH s 24 boda.

Drugi dio sezone Rođeni otvaraju utakmicom protiv Tuzla Cityja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
IDEMOOOOOOOOOOOOOOO RODJENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi