Izbacili Valenciju

Real Madrid nakon drame izborio finale Superkupa!

Eldar Ganibegović

Saudijska Arabija je ovih dana centar fudbalskog svijeta. Osim što je stigao Cristiano Ronaldo, večeras je počeo i španski Superkup, a u prvoj polufinalnoj utakmici u Rijjadu sastali su se Real Madrid i Valencia.

Prvu veliku priliku imali su Los Blancosi. Karim Benzema je nanizao nekoliko protivničkih fudablera u 14. minuti, no njegov šut odlazi tik pored gola.

Nakon toga je u sjajnoj šansi bio Valverde. Prihvatio je jednu odbijenu loptu i opalio s velike udaljenosti, ali i taj šut odlazi malo pored stative.

Mogao je sve to kazniti Cavani u 19. minuti, no njegov šut zaustavlja sjajni Courtois.

Mamardashvili se istakao na drugoj strani u 30. minuti kada je zaustavio Viniciusa, no u 39. minuti nije mogao ništa. Real je dobio penal, a siguran realizator bio je Benzema.

Odmah na otvaranju drugog dijela Valencia stiže do izjednačenja. Lato je asistirao, a Lino zakucao loptu u mrežu za 1:1.

Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo većih uzbuđenja izuzev šanse u nadoknadi za Viniciusa, pa su ljubitelji fudbala u Saudijskoj Arabiji mogli uživati u dodatnih trideset minuta.

Na otvaranju prvog produžetka Gruzijac na golu Valencije po treći put večeras izašao je kao pobjednik iz duela s Viniciusom i spasio svoj gol.

U 105. minuti zaustavio je i šut Kroosa, a Courtois je na drugoj strani odbranio udarac Pereza i gledali smo penale.

Tamo se bolje snašao Real Madrid i s 4:2 prošao dalje. Tragičari kod Valencije bili su Comert koji je promašio u drugoj seriji i Gaya u petoj, dok su za Real redom pogađali s Benzema, Modrić, Kroos i Asensio. 

Sutra se igra druga polufinalna utakmica između Betisa i Barcelone gdje ćemo saznati i drugog finalistu.

Superkup Španije:

Real Madrid - Valencia 1:1 - 4:2 na penale (Benzema 39' (P); Lino 46')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.