Real ga se riješio čim prije, a sada žale: Jedan je od najboljih na svijetu i vrijedi četverostruko
Foto: Instagram

Loša procjena Kraljeva

Real ga se riješio čim prije, a sada žale: Jedan je od najboljih na svijetu i vrijedi četverostruko

E. Ganibegović

Real Madrid je sinonim za dobre poslove na fudbalskom tržištu i kupovanje igrača koji kasnije postaju zvijezde. Ipak, u posljednje vrijeme desio se jedan veliki kiks kada su pogriješili u procjeni.

Godine 2019. Kraljevski klub je napustio igrač koji je danas jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji i vrijedi četiri puta više od cijene za koju ga je Real pustio da ide.

Radi se o Theu Hernandezu kojeg je aktuelni prvak Španije i Evrope u ljeto 2019. prodao Milanu za skromnih 15 miliona eura.

Tada su bili zadovoljni poslom koji su napravili, no danas vide da su pogriješili i mogu žaliti za učinjenim.

Za nešto više od tri godine provedene na San Siru, francuski fudbaler postao je jedan od najboljih na svijetu na poziciji lijevog beka.

Prema pisanju španskih medija, uprava Real Madrida sada "sipa pepeo na njihove glave" i žali zbog uslova u kojima je pustila Hernandeza.

Oglasi

Čelnici kluba na Santiago Bernabeu smatraju da su požurili kada su ga prodali, ali i da su dobili relativno mali iznos u zamjenu za ovog igrača.

Sada Hernandez, prema Transfermarktu, vrijedi 60 miliona eura, odnosno četiri puta više od onog koliko je Real dobio za njega.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CZ2EMdtNZrb/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je već upisao 142 nastupa za Milan, te je postigao 22 gola i upisao 27 asistencija. Poznat je po tome što sjajno obavlja poslove u ofanzivnom dijelu.

Na kraju prethodne sezone osvojio je titulu prvaka Italije s Milanom što mu je za sada sigurno kruna klupske karijere. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

axel42
Joj kad bi se tako gledalo kako vi pišete!! Pa svaki klub negdje pogodi negdje drugo profula. A Real sigurno nije ništa pogriješio što se ovog transfera tiče!! Gdje je Real, gdje je Milan?? Nemojte biti smješni!
6 1
Mele
HAKIMI. ha ha, njega je Zidane bas prelako otpisao...Poznavao ga, trenirao zajedno sa Martinom u Castilli. i sta bude ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi