FOTO: EPA

Braco je bio jasan

Salihamidžić žestoko odgovorio Realu: "Neka pokušaju, ne zanima me"

Haris Zilić

U Bayernu je aktivna zima i po pitanju transfera. Prva violina u Bayernovim aktivnostima je naš Hasan Salihamidžić koji sjajno obavlja poslove, a pored kupovine igrača, dobro pazi kako će Bavarci prodavati.

Real Madrid je pokazao interes za 17-godišnju tinejdžersku zvijezdu Bayerna, Matysha Tela, ali Salihamidžić je dočekao Real sa spremnim odgovorom.

"Ne znam za to. Neka pokušavaju, ne zanima me. Tel je naš igrač i velika je ubdućnost pred njima", rekao je Salihamidžić za njemačke medije i pomalo oštro odgovorio Kraljevskom klubu.

Mathys Tel iako ima 17 godina, dostigao je vrijednost od 20 miliona eura.

Igra na poziciji napadača i krila i standardan je omladinski reprezentativac Francuske.

U Bayern je stigao u julu prošle godine iz redova Rennesa u transferu vrijednom dva miliona eura.

Pomenuti fudbaler je ove sezone za Bayern odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan pogodak.

U Bayernu je dosta aktivna zima kao što smo spomenuli na samom početku.

Već je poznato da je u Minhen stigao reprezentativac Nizozemske Daley Blind i potpisao do kraja sezone.

On je u Bayern stigao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Ajaxom, a najviše zbog toga što je Hernandez pokidao križne ligamente i neće ga biti do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

A do kraja sezone neće biti ni golmana Manuela Neuera koji plaća cijenu svog neprofesionalnog ponašanja.

Podsjetimo, on je po povratku sa Svjetskog prvenstva iz Katara otišao na skijanje i slomio je nogu, te je i za njega sezona završena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.