Video na kojem je Modrić u centru pažnje zabrinuo sve navijače Reala

Da li će Kraljevi u nedjelju do novog trofeja?

Video na kojem je Modrić u centru pažnje zabrinuo sve navijače Reala

Samir Mlaćo
U Realu su ipak zadovoljni dočekali kraj sinoćnjeg meča sa Valencijom. Nakon penal drame u meču Super kupa u Saudijskoj Arabiji Kraljevi su izborili finale gdje će igrati protiv pobjednika meča Barcelona  - Betis.

U Realu su ipak zadovoljni dočekali kraj meča sa Valencijom. Nakon penal drame u meču Super kupa u Saudijskoj Arabiji Kraljevi su izborili finale gdje će igrati protiv pobjednika meča Barcelona  - Betis.

Taj meč se igra u nedjelju, a navijači Reala posebno su zabrinuti zbog Luke Modrića koji je šansu dobio početkom drugog poluvremena. Nije donio ništa novo u igru Reala, dobio je i određene kritike, ali je pogodio sa 11 metara.

Jedan od razloga loše partije definitivno je povreda koja je bila vidljiva kod Modrića tek kada se pojavio video par sati poslije meča.

Modrić je u Rijadu snimljen kako izlazi iz autobusa i šepajući se kretao do hotela. Djelovalo je veoma ozbiljno, te je Modrić uz blage poteškoće ušao u hotel. Sada će imati tri dana za oporavak i veliko je pitanje da li će biti spreman za finale.

Svkaako to brine navijače Reala i za nastavak sezone u prvenstvu, no nadaju se da će se Modrić brzo oporaviti i vratiti na teren.

Real je poveo golom Benzeme sa 11 metara, no Lino je brzo stvari vratio na početak. Bilo je uzbuđenja na produžecima, no ostalo je 1:1.

Trener Kraljeva Carlo Ancelotti jasno je istakao da je ovo bila mučna utakmica i za njega, no imao je razloga za zadovoljstvo iz više razloga. Prema statističkim podacima, ovo je bila njegova 200-ta utakmica na klupi Reala.

Italijan je postao tek četvrti trener koji se time može pohvaliti, u čitavoj historiji kluba iz glavnog grada Španije.

Prethodni menadžeri koji su prešli ovaj prag bili su Miguel Munoz (605 utakmica), Vicente del Bosque (246 mečeva) i Zinedine Zidane (263 utakmice).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako se Del Bosque i Zidane čine dostižnim za harizmatičnog Italijana, Miguel Munoz je definitivno dimenzija više. Ancelotti je trenirao Real od 2013. do 2015. godine i u prvom mandatu je Madriđane predvodio na ukupno 119 utakmica.

Ukupno je osvojio do sada osam trofeja s Kraljevskim klubom, a jedna utakmica dijeli ga i od devetog koji bi mogao podići za nekoliko dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi