Presjednik UEFA ne voli predsjednika Real Madrida FLorentina Pereza i to mu je jasno poručio (Foto: EPA)

Predsjednik UEFA

Čeferin je kao niko nikad ponizio Real: "Misle da su elita i da im se svi ostali moraju klanjati"

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin bio je poprilično žestok prema Real Madridu i prvom čovjeku ovog kluba Florentinu Perezu zbog stalnih priča o kreiranju Superlige.

Real Madrid je uz Juventus i Barcelonu glavni zagovornik kreiranja evropske Superlige u kojoj bi učešće uzeli najveći evropski klubovi.

Iako su brojni drugi klubovi odustali, ovaj trio konstantno pokušava organizovati ligu, a sve predvodi predsjednik Reala Florentino Perez.

Ne sviđa se to prvom čovjeku UEFA Aleksanderu Čeferinu. On je svojom izjavom poručio da bi se Real i Perez trebali spustiti na zemlju.

"Florentino Perez i Real Madrid smatraju da su oni elitni klub kojeg ne bi trebalo zanimati ništa drugo i da su toliko važni da im se svi trebaju klanjati", rekao je Čeferin.

Očigledno je da prvi čovjek UEFA ne podnosi Pareza i stao je u zaštitu malih klubova koji bi formiranjem Superlige postali beznačajni.

"Mnogo ajkula pliva u fudbalskom moru. Kada sam čuo prvi put da se sprema formiranje Superlige, odmah sam znao čija je to ideja", ističe Čeferin i dodaje.

"Uvijek se žalio što njegov klub igra protiv manjih. Izgleda da misli da je njegov elitni klub toliko bitan da mu se svi moraju klanjati. To je Real Madrid i njegov predsjednik Florentino Perez".

"Vidio sam raspored Superlige, izgledao je smiješno, a samo su Real i Juventus igrali svake sedmice"

Prvobitni plan o kreiranju Superlige je propao nakon što je većina klubova odustala od posla nakon protesta navijača i prijetnji sankcijama od strane UEFA.

Aleksandar Čeferin ranije je ismijavao Superligu i smijao se u lice kreatorima ovog takmičenja.

"Jedan klub mi je poslao raspored utakmica Superlige. Izgledalo je veoma smiješno jer su samo Real Madrid i Juventus igrali svake sedmice", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, i pored činjenice da su svi odustali od kreiranja ovog takmičenja, Real, Barcelona i Juventus ne planiraju da se predaju i uveliko najavljuju kreiranje takmičenja.

Ko zna, možda će igrati samo oni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.