Džanan Musa igra zaista nevjerovatnu sezonu u jednom od najboljih timova Evrope (Foto: Real Madrid)

Fenomenalna utakmica

Čudo zvano Džanan Musa!

Midhat Šljivak

Košarakaši Real Madrida savladali su kao gosti Granadu rezultatom 82:62 u 16. kolu španske ACB lige uz novu sjajnu partiju Džanana Muse koji je odveo Kraljeve do novog trijumfa.

Džanan Musa nastavlja sa odličnim partijama u dresu Reala i danas je uz Waltera Tavaresa bio ključan čovjek u pobjedi nad Granadom.

Luda je ovo utakmica bila u Granadi. Oba tima su očajno šutirala iz igre, Real je kontrolisao rezultat u prvoj dionici nakon koje je imao pet poena prednosti (19:14), a šuterski očaj nastavljen je i dalje.

Veoma mali broj poena viđen je u drugoj dionici. Kraljevi su ovaj dio igre dobili s 13:10 i na odmor odlaze s osam poena prednosti, 32:24.

Granada se vratila u trećem periodu. Odličnu dionicu odigrao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Alex Renfroe i domaći sastav prelazi u vodstvo, 35:34.

Ipak, zahvaljujući Džananu Musi i Walteru Tavaresu, te nestvarnom broju skokova u napadu, kraljevski klub se do kraja trećeg perioda odvaja od protivnika.

Konačno je Real u tim trenucima pogodio nekoliko šuteva. Dominirao je Džanan Musa, pa se u posljednju dionicu ušlo s 11 poena prednosti u korist gostiju, 57:46.

Granada nije imala snage da se vrati u ovaj meč. Real je kontrolisao rezultat i igru i na kraju je uspio da dođe do pobjede u ovom susretu.

Džanan Musa ponovo je bio odličan. Na kraju je bh. košarkaš za 22 minuta na parketu ubacio 20 poena (7/12 FG), a ovom učinku je dodao pet skokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Odličan je bio i Walter Tavares s double-double učinkom od 15 poena i 10 skokova, a kod Granade je briljirao još jedan 'Bosanac' Alex Renfroe sa 17 poena.

Real Madrid je vodeći tim ACB lige s omjerom od 13-3, a njihov današnji rival je na omjeru od pet pobjeda i 11 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.