Real pregazio Zvezdu: Džanan Musa utišao Pionir!

Euroliga

Real pregazio Zvezdu: Džanan Musa utišao Pionir!

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida gostovali su večeras u Beogradu kod ekipe Crvene zvezde u 18. kolu Eurolige, te su slavili na kraju visokim rezultatom 79:59 uz još jednu fantastičnu utakmicu Džanana Muse. Bh. reprezentativac bio je najefikasniji igrač meča koji je odigran u prepunom Pioniru.

Real Madrid je na teškom gostovanju u punom Pioniru uspio da dođe do 12. pobjede i makar privremeno zasjeo na vrh tabele ispred grčkog Olympiakosa, dok je ovo bio deveti poraz za Zvezdu koja je s omjerom 9-9 na 10. mjestu tabele.

Gosti iz Madrida bolje su otvorili meč, stigli do plus sedam (12:5) u ranoj fazi istog, a na kraju prve dionice Kraljevi su vodili 25:16.

Real je uspio da ode na +14 početkom druge četvrtine, no na krilima sjajne publike i uz bitne poene iskusnog Nedovića, Zvezda se vraća u život i do odlaska na odmor spušta zaostatak na samo četiri poena (34:38).

Zvezda stiže do preokreta početkom treće dionice uz 8:0 seriju, ali je u finišu iste Real na krilima sjajnih Tavaresa i Muse stvari okrenuo u svoju korist i Real je pred ulazak u zadnjih 10 minuta vodio 57:51.

Real je diktirao situaciju na parketu i imao je u zadnjoj četvrtini finu prednost, +10 na osam minuta do kraja, iako je Zvezda bila spremna da se bori do posljednjeg sudijskog zvižduka, iako je bilo evidentno da je Zvezda pala i da djeluje iscrpljeno.

Real je povećavao prednost, bilo je +15 (66:51) na šest minuta do kraja utakmice i bilo je jasno da za Zvezdu više nema nade. Na kraju su crveno-bijeli doživjeli najteži poraz pod vodstvom Duška Ivanovića.

Musa je u pobjedi Reala ubacio 19 poena uz šest skokova za nešto više od 28 minuta koliko je proveo u igri, a osim njega briljirao je i Walter Tavares sa 17 poena i čak 12 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dvocifren je bio još Cornelie sa 12 poena. Kod Zvezde Nedović je ubacio 18, a Petrušev 17 poena.

Za dva dana nastavljaju se mečevi Eurolige. Zvezda igra protiv Monaca, Real će gostovati Albi u Berlinu, a za vikend Granadi u nastavku ACB lige.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
To je ono kad Musa dere jarca ⚜️
18 2
user1582456981
Tako je Musa sine Bosanski....
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi