Nasser Al Khelaifi uhvaćen je na ručnu s Mohamedom Salahom i sve su veće priče da bi on uskoro mogao biti na čelu katarskog fonda koji bi preuzeo Liverpool

Preuzimaju Redse

Fotografija koja bi mogla promijeniti sliku evropskog fudbala - U glavnoj ulozi je opet Katar

Midhat Šljivak

Katarska investiciona grupa spremna je nakon francuskog velikana PSG-a kupiti i ekipu Liverpoola, a pregovori o preuzimanju Redsa navodno su već počeli.

Liverpool bi uskoro mogao promijeniti vlasnika. Aktuelni vlasnici kluba s Anfielda 'Fenway Sporst Group' dobili su nekoliko ponuda za prodaju engleskog velikana, a među njima su ponude iz Katara i Saudijske Arabije.

Katarski novinar Mohammed Saeed Alkaabi donosi informacije da je investicioni fond iz njegove zemlje favorit da kupi Liverpool. I aktuelni vlasnici su spremni za prodaju.

"Kataru je dat prioritet za kupovinu Liverpoola i postoji veliki interes da se posao završi već sad", saopšteno je.

Cijena koju bi Katar trebao izdvojiti za kupovinu engleskog velikana je četiri milijarde funti i pregovora o smanjenju cifre sigurno neće biti.

Ovakva cifra donijela bi 'Fenway Sporst Group' ogroman plus jer su oni 2010. godine kupili Redse za 300 miliona funti, a oni su prethodnih godina vratili Liverpool u vrh engleskog i evropskog fudbala.

Danas se pojavila i zanimljiva fotografija iz Engleske. Nasser Al Khelaifi je bio na ručku s Mohamedom Salahom i vrlo je moguće da bi prvi čovjek PSG-a uskoro mogao biti glavno lice tima s Anfielda.

Naravno, posao u PSG-u bi morao napustiti u slučaju da Katar kupi Redse i za njega bi to mogao biti novi veliki projekat.

Nema dileme da bi Liverpool u slučaju prodaje katarskim investitorima dobio dodatne finansije u budućnosti i bilo bi interesantno vidjeti kako će sve izgledati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi su ove sezone doživjeli popriličan pad. Tim Jurgena Kloppa igra lošije nego prethodnih sezona i daleko su od samog vrha.

Pojačanja su neophodna za borbu za vrh, a s Katarom će stvari ići mnogo lakše.