Očajni Klopp želi promjene: Želja je otkriće Svjetskog prvenstva
Liverpool u svoje redove želi da dovede fudbalera koji je oduševio na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Reprezentativac Maroka na Anfieldu?

Očajni Klopp želi promjene: Želja je otkriće Svjetskog prvenstva

Eldar Ganibegović

Svima je očigledno da je Liverpool u velikoj krizi. Rezultati ove sezone nikako nisu zadovoljavajući, a klub bi zato mogao posegnuti za pojačanjima.

Liverpool nije pretjerano aktivan kada je u pitanju prijelazni rok. Jedini transfer kluba s Anfielda u zimskom prijelaznom roku bio je potpisivanje Codyja Gakpoa iz PSV Eindhovena za 42 miliona eura.

Rezultati momčadi Juergena Kloppa nisu zadovoljavajući za navijače - deveti su u Premier ligi s 28 bodova i sedam bodova iza Newcastle Uniteda, koji je na posljednjem mjestu koje vodi u Ligu prvaka iduće sezone.

Sada se otvara velika mogućnost da Liverpool poduzme određene korake kada je u pitanju transfer period, posebno nakon poraza od Brightona rezultatom 3:0.

Daily Mirror izvještava da Liverpool želi ojačati svoj vezni red tijekom zimskog prijelaznog roka te da je još uvijek zainteresovan za Fiorentininog Sofyana Amrabata.

Jurgen Klopp bio je dovoljno odlučan da osobno upozna Amrabata kako bi ga uvjerio da se preseli u Englesku. Klopp ga je navodno nagovarao na transfer zbog igranja u nokaut fazi Lige prvaka.

Oglasi

Amrabat je na Svjetskom prvenstvu u Kataru bio jedna od zvijezda marokanske reprezentacije s kojom je na kraju završio četvrti što je najbolji rezultat jedne afričke reprezentacije u historiji. 

Joe Barone, generalni direktor Fiorentine, potvrdio je u razgovoru za Calcio Mercato da je klub dobio mnogo ponuda i upita za Sofyana Amrabata i Nicolasa Gonzaleza, kojeg želi Leicester.

"Obojica su igrači Fiorentine. Sretan sam što se toliko momčadi raspituje za njih, ali mogu potvrditi da sada nije lako potpisati igrača Fiorentine", rekao je on.

Don Hutchison, bivši igrač Liverpoola, savjetovao je klub da u januaru ne prave ishitrene poteze: "Moraju se pobrinuti da ne paničare na tržištu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sofyan Amrabat je igrač Fiorentine od januara 2020. godine kada je stigao iz Verone za 19,5 miliona eura. Marokanski veznjak je ove sezone upisao 22 nastupa za Fiorentinu. 

Inače, osim Liverpoola, za Amrabata je zainteresovan i Tottenham, a njegov ugovor s timom iz Firence traje do ljeta 2024. godine. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kugla
Nije prpa ovo je realno stanje Liverpula u 30 godina osvojili COVID titulu prosjecan klub bili i ostali
0 2
Adrian
Prpa prpa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi