Potvrđeno s Pecare

Široki Brijeg raskinuo ugovore s trojicom fudbalera · Zvanično

Endin Čaušević

Široki Brijeg se sprema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i već sada jasno je da će biti u ovom timu određenih promjena.

Mnogi bh. premijerligaši koriste zimsku pauzu za promjene u igračkom kadru, a to je slučaj i na Pecari jer je Široki već doveo nekoliko novih fudbalera.

Međutim, ima i onih koji na Pecari nisu opravdali očekivanja zbog čega su čelnici kluba pojedincima odlučili da se zahvale na saradnji.

Široki je potvrdio danas da su raskinuli ugovore s trojicom igrača, a to su Nicholas Llanos, Petar Kolenda i Petar Turković.

Klub s Pecare dogovorio je s ovim igračima sporazumne raskide ugovora i oni sada imaju mogućnost bez obeštećenja da pronađu novi angažman.

"Hrvatski internacionalac kolumbijskog podrijetla Nicholas Llanos na Pecaru je stigao u lipnju 2021. godine. U plavo-bijelom dresu upisao je 21 nastup i postigao jedan pogodak, a prvi dio sezone proveo je u redovima hrvatskog drugoligaša Croatije iz Zmijavaca.

S druge strane, osamnaestogodišnji Petar Kolenda do sada je igrao za juniore Širokog Brijega, a upisao je i četiri nastupa za seniorsku momčad.

Petar Turković je imao najmanje staža na Pecari. Stigao je uoči sezone i upisao samo dva nastupa za Plavo-bijele.

Llanosu, Kolendi i Turkoviću se zahvaljujemo na profesionalnom odnosu i želimo im sve najbolje u nastavku karijere", saopštili su iz Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon prvog dijela sezone Široki Brijeg se nalazi na 2. mjestu tabele sa 36 osvojenih bodova. Vodeći Zrinjski ima tri boda više i utakmicu manje.

Drugi dio sezone Široki Brijeg će otvoriti domaćim Kup susretom sa Tuzla Cityjem, dok u prvenstvu na otvaranju gostuju u Banjoj Luci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.