Vukelić je i službeno igrač Širokog Brijega, uskoro samba na Pecari
FOTO: nk siroki brijeg

Stižu dvojica Brazilaca

Vukelić je i službeno igrač Širokog Brijega, uskoro samba na Pecari

A. Beganović

Široki Brijeg je pojačao svoje redove sa Franom Vukelićem, a u narednim danima na Pecaru bi trebala stići dva brazilska fudbalera.

Mladi 21-godišnji hrvatski vezni fudbaler Fran Vukelić i službeno je novi igrač Širokog Brijega.

Drugoplasirana ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine pojačala je svoje redove hrvatskim veznjakom koji je u prvom dijelu pružao sjajne partije u članu Prve lige Hrvatske Kustošiji.

Vukelić, koji igra na poziciji centralnog veznog u prvom dijelu sezone za Kustošiju je odigrao 11 utakmica i pritom je postigao šest pogodaka kojima je dodao i dvije asistencije.

"Iza mene je sedam dana rada u novom klubu i prvi dojmovi su odlični. Nisam nimalo dvojio kada smo ostvarili prve kontakte i sretan sam što sam došao u Široki Brijeg. Drago mi je da sam postao dijelom ove momčadi. Nadam se kako ću moći pomoći novim suigračima u ispunjavanju zacrtanih ciljeva u ovoj sezoni", istakao je Vukelić nakon što je potpisao ugovor sa Širokom do ljeta 2025. godine.

Vukelić i njegov agent Neven Majić u prostorijama Širokog Brijega nakon završenog posla

No, neće se Širokobriježani zaustaviti na ovom transferu, odnosno u narednim danima će, kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, dodatno pojačati svoje redove.

Oglasi

Naime, u Široki Brijeg bi trebala stići dvojica brazilskih fudbalea i to 20-godišnji ofanzivac Kadu, koji je branio boje Sao-Joseensea, te također 20-godišnji odbrambeni fudbaler Thyller. I on je u prošloj sezoni nastupao za Sao-Joseense.

Očito je da u Širokom Brijegu rade odličan posao, sve više mladih fudbalera iz Hrvatske ali i iz Brazila dobija priliku na Pecari, a u kratkom vremenu se ispostavi da se radi o pojačanjima.

Malo ko je Širokobriježane vidio u gornjem dijelu tabele na početku ove sezone, pogotovo nakon prometnog ljetnog prelaznog roka, ali za bh. sportsku javnost poprilično nepoznati fudbaleri su pod vodstvom iskusnog Ivice Barbarića oduševili ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon prvog dijela sezone Široki Brijeg se nalazi na 2. mjestu tabele sa 36 osvojenih bodova. Vodeći Zrinjski ima tri boda više i utakmicu manje.

Drugi dio sezone Široki Brijeg će otvoriti domaćim Kup susretom sa Tuzla Cityjem, dok u prvenstvu na otvaranju gostuju u Banjoj Luci.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi