Prva prijateljska provjera za bordo momke

Sarajevo očekivano nadigralo Međugorje uz hat-trick novajlije Oliveire

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević
Nogometaši Sarajeva upisali su svoju prvu pobjedu na pripremama u Međugorju. Bordo momci su za rivala imali člana Kantonalne lige HNK NK Međugorje i slavili su 4:0.

Sarajevo je sasvim očekivano dominiralo od prve minute, ali ekipa iz Međugorja se pokazala kao 'tvrd' orah. Boris Pandža i društvo su se orijentisali na odbranu svog gola i to im je dobro prolazilo.

Sarajevo je prvi put zaprijetilo preko Mulalića, a zatim glavom Čataković neometan šutira pored gola.Pokušao je i Džafić dva puta, ali mreže su mirovale nakon pola sata. U 38 minuti vidjeli smo prvi pogodak. Nakon kornera najbolje se snalazi Trako i Sarajevo dolazi u vodstvo.

Bio je to konačan rezultat prvog poluvremena, a u nastavku je Mirza Varešanović dao priliku drugoj postavi.

Zaprijetio je prvo Dal Varešanović, ali njegov udarac blokira stameni Boris Panddža koji je ove zime stigao u HNK Međugorje. Nakon toga 2:0. Dobra akcija po desnoj strani, lopta dolazi do Oliveire, a ovaj je lagano posprema za 2:0.

Priliku je nakon toga imao iz slobodnog udarca Ziljkić, no golman Međugorja je bio na nivou.

Zaprijetio je kasnije i mladi Nurković, ali nije bilo pogotka.

U 75. minuti 3:0. Ramić je dobro centrirao, Oliveira je skočio, no nije se moglo dobro vidjeti da li je i zakačio loptu. Ono što je najvažnije za bordo tim jeste da je lopta završila u mreži.  Čini se da je loptu ipak zakačio Brazilac kojem je i priznat pogodak.

Nakon toga dva puta je u prilici bio Ikić, no oba puta je golman Međugorja bio na nivou. Prvi put je na vrijeme 'pokupio' loptu, a drugi put odbranio pokušaj iz slobodnjaka. Pred sami kraj treći pogodak Renana Oliveire za konačnih 4:0.

Ekipa Sarajevo će u Međugorju odigrati još jedan prijateljski meč, te boraviti ukupno deset dana. Glavni dio priprema bordo momci će odraditi u Antaliji.

Prijateljska utakmica:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo – NK Međugorje 4:0

FK Sarajevo: Dizdarević, Mulalić, Trako, Đokanović, Tomašević, Ališah, Džafić, Guliashvili, Ramić, Avramovski i Čataković. U drugom poluvremenu su igrali: Šahinović, Salčin, Čelik, Trako, Musa, Varešanović, Mustafić, Ikić, Ziljkić, Oliveira, Nurković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.