Vladan Kovačević u Francuskoj, u Sarajevu trljaju ruke!

Transfer koji svima ide u prilog

Vladan Kovačević u Francuskoj, u Sarajevu trljaju ruke! · Saznajemo

E. Škorić

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vladan Kovačević (24), navodno se nalazi na pragu transfera u Francusku.

Kovačević je briljirao na golu poljskog Rakowa i ranije se povezivao sa raznim klubovima. U jednom momentu je bio blizu prelaska u Benficu, spominjao se odlazak u njemačku Bundesligu, a nedavno ga je njegov agent Franjo Vranjković nudio velikom Bayernu.

Transfer u Bayern nije bio realan, ali je Kovačević, nekadašnji čuvar mreže FK Sarajevo, na pragu velikog transfera.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, Kovačević bi trebao na ljekarske preglede u Francusku i nakon toga potpisati za novi klub. Iako se informacije kriju od javnosti, navodno je riječ o Montpellieru.

Također, navodno će Montpellier Rakowu isplatiti 5,5 miliona eura odštete, a to bi značilo financijsku injekciju za Sarajevo, koje ima 15 posto od narednog transfera. Prethodno se špekulisalo o procentu od 20 posto, ali je onda stigao demant upravo iz agencije koja se brinula o Kovačevićevoj karijeri.

Iz agencije First Eleven ISM za SportSport.ba su ranije otkrili detalje iz posljednjeg transfera, kada je Kovačević iz Sarajeva otišao u Poljsku.

Oglasi

"RKS Rakow nije platio 500.000 eura za Kovačevića, nego 300.000. Također, nije tačno da FK Sarajevo ima 20 procenata od narednog transfera. Ta cifra je 15 procenata", potvrđeno je za SportSport.ba iz ove agencije prošlog ljeta.

Koliko će Sarajevo zaraditi od transfera Kovačevića?

Prema računici, Sarajevu bi pripalo oko 825.000 eura, ukoliko transfer u Montpellier zaista bude iznosio navodnih 5,5 miliona eura. Rekli bismo pun pogodak za sve strane - samog Kovačevića, bivši klub Sarajevo, trenutni klub Rakow i Montpellier, koji je za malo novca dobio dobrog golmana.

Kovačević je na golu Sarajeva bio od 2016. godine i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH. S Rakowom je bio osvajač Superkupa Poljske dva puta i jednom Kupa te zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ima 24 godine i veliku karijeru pred sobom, koja bi trebala biti nastavljena u jednoj od najjačih liga u Evropi.

Montpellier je trenutno 15. na tabeli Ligue 1 sa 17 bodova i ima dva boda više od ekipa iz opasne zone, pa će se boriti za ostanak u ligi, a Kovačević bi mogao da bude jako važan u tome. No, najprije sačekajmo potvrdu transfera...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Starigrad01
Iz Monpeljea u još jaći klub,pa opet još jači.Svaki put pinka i to dobra Mašala.Tako ti je to u životu "para na paru,uš na fukaru".Veliko si Moje SARAJEVO
11 6
nakopitam
Ruke trlja samo kerojed. Sarajevo nece dobiti ni fening
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi