FOTO: EPA

Borussija i Augsburg odigrali poslasticu sezone

Demirović strijelac u utakmici koja će se pamtiti godinama

Haris Zilić

Utakmica sezona odigrana je u 16. kolu Bundeslige. Borussija Dortmund dočekala je Augsburg i viđeno je sedam golova od čega su neki bili prave majstorije.

No, da krenemo redom.

Domaći su poveli u 29. minuti golom Bellinghama nakon asistencije Adeyemija, ali gosti se vraćaju u meč u 40. minuti, precizan je bio Maier.

U finišu prvog poluvremena ludilo. Prvo je Schlotterbeck doveo Dortmund u vodstvo od 2:1, a tri minute kasnije naš Ermedin Demirović rutinski pogađa mrežu domaćih za 2:2 i rezultat prvg poluvremena.

U nastavku totalan uragan na terenu.

U 75. minut Bynoe-Gittens postiže gol za vodstvo Borussije od 3:2, ali gosti se ponovo vraćaju u meč.

U 77. minuti Čolina je natrčao na jednu odbijenu loptu i pogodio za 3:3 i to u svom debiju u Budnesligi u prvom kontaktu s loptom naon ulaska u igru.

Ali ludnica nije stala. Minut nakon gola Čoline, Reyna postiže maestralan pogodak za 4:3 i četvrto vodstvo Dortmunda u ovoj utakmici.

Susret je obilježio i ulazak Hallera u 62. minuti.

Napadač Borussije je zamijenio Moukokoa i tako upisao prve minute nakon što se oporavio, poznato je da je imao rak testisa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon gola Reyne još nekoliko prilika pred oba gola, a najbolju za goste imao je naš Ermedin Demirović u 89. minuti, ali iz dobre pozicije šutirao je visoko preko gola.

Ostalo je do kraja 4:3 za Borussiju u utakmici koja će se dugo pamtiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.