Xavi gazi svoju riječ i dovodi Lewandowskom sjajnog partnera u napadu!?
Dragulj Borussije Dortmund prelazi u Barcelonu?

Kakav bi to duo bio

Xavi gazi svoju riječ i dovodi Lewandowskom sjajnog partnera u napadu!?

E. Ganibegović

Zimski prijelazni rok je u punom jeku. Mnogi klubovi su izmijenili svoj igrački kadar. Neki manje, neki više, a male promjene mogli bismo vidjeti i u Barceloni.

Iako je trener Xavi Hernandez naglasio kako ne želi nikakve promjene prije ljeta, te da je zadovoljan svojom ekipom, čini se da bi mogao pogaziti riječ.

Na tržištu se pojavio jedan zanimljiv igrač, koji bi mogao predstavljati sjajnog partnera u napadu ubojitom Robertu Lewandowskom.

Njemu ugovor ističe na kraju sezone, pa je ovaj januar posljednja šansa da njegov klub na njemu nešto zaradi.

U pitanju je svakako mladi Youssoufa Moukoko. On je prije nekoliko dana dobio posljednju ponudu od njemačkog kluba za produžetak saradnje, no još uvijek je sve "na ledu". 

Ovaj 18-godišnjak je već upisao 59 nastupa za njemački tim, postigao 11 golova i dodao osam asistencija. Španski trener se nada da će zahvaljujući njemu uspjeti rasteretiti Lewu. 

Oglasi

Moukoko se naziva "zlatnim djetetom" njemačkog fudbala, a kao 10-godišnjak počeo je trenirati u mlađim kategorijama FC St. Pauli, no ondje se nije dugo zadržao.

Kasnije je zablistao i u selekciji do 13 godina, gdje je u samo 13 utakmica zabio čak 23 gola. Njegova učinkovitost privukla je pažnju Borussije Dortmund i postao njihov igrač 2017. godine.

U svojoj prvoj sezoni kao 12-godišnjak postigao je 33 gola u 21 utakmici za U15 momčad. U narednim takmičenjima Moukoko je kao jedini 13-godišnjak igrao u U17 konkurenciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postigao je 40 golova u 28 utakmica, postavši najbolji strijelac. Za prvu momčad BVB-a debitovao je 2020. Međutim, nedavno se oko toga povela polemika. Radi se o njegovim godinama, te se pojavila sumnja da je zapravo četiri godine stariji. 

Bilo kako bilo, ostaje za vidjeti da li će do transfera doći. Jasno je da bi predstavljao veliko pojačanje za Barcelonu. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Ima da gaze sve redom u Ligi Evrope.
1 1
user1614021941
Produzio ugovor do 2026
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi