Kvakić napušta Rođene

Spreman još jedan odlazak iz FK Velež?

Endin Čaušević

FK Velež punom parom sprema se na proljetni dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jasno je da će u ekipi Rođenih biti dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na prvi dio sezone.

Velež je nedavno počeo pripreme za drugi dio sezone, a Rođeni su se nakon prvog dijela sezone odlučili zahvaliti na saradnji pojedinim igračima.

Jasno je da će biti dosta promjena u igračkom kadru mostarskog kluba, te da pred Nedimom Jusufbegovićem neće biti lagan posao u nastavku sezone.

Kako nezvanično saznajemo u narednim danima moglo bi biti još dolazaka iz Veleža, a prema neslužbenim informacijama klub će napustiti i mladi Amar Kvakić s kojim je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Ovaj 20-godišnji defanzivac u Velež je stigao prošlog ljeta iz Metalista i imao je ugovor do ljeta 2024. godine, ali čini se da će sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Kvakić je u prvom dijelu sezone u dresu Veleža odigrao 14 mečeva u svim takmičenjima, a uskoro se očekuje i da Velež ozvaniči sporazumni raskid saradnje i odlazak ovog 20-godišnjaka.

Također, što se tiče napadača Pantelića razgovori s njim još uvijek traju oko sporazumnog raskida saradnje.

Pored toga treba istaći da se u Veležu uporedo na tržištu traže fudbaleri koji bi mogli pojačati ovaj tim u zimskom prelaznom roku, a sigurno je da će biti određenih dolazaka u mostarski klub u narednim sedmicama.

Podsjećamo, Velež se nakon prvog dijela sezone nalazi na šestoj poziciji Premijer lige sa 24 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni proljetni dio sezone u Premijer ligi otvaraju posljednjeg vikenda u februaru kada će gostovati na Tušnju kod ekipe Tuzla Cityja.

Treba istaći da je Velež prvi dio sezone domaće mečeve igrao u Gabeli, ali radovi na stadionu Rođeni su konačno privedeni kraju što se tiče zamjene terena, te će se mostarski klub u proljetnom dijelu sezone vratiti na svoj stadion.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.