Velež poslao tri igrača na posudbu u davljenika Prve lige FBiH
Da li je Jedinstvo pravo rješenje za napredak ova tri igrača?

Do kraja sezone

Velež poslao tri igrača na posudbu u davljenika Prve lige FBiH

E. Ganibegović

U ostatku sezone dres Veleža neće nositi tri mlada igrača koje je mostarski klub odlučio da pošalje na posudbu u tim koji se bori za ostanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Zimski prijelazni rok period je kada klubovi u Bosni i Hercegovini dosta mijenjaju, te ih u drugom dijelu sezone gledamo s dosta različitim igračkim kadrom u odnosu na prvi.

Možda ih Velež nije odlučio vratiti u svoje redove, ali jeste poslati na nove posudbe. U pitanju su Ajdin Drina, Faris Ribić i Stephane Barou.

Njih je mostarski klub odlučio da pošalje na posudbu, a nova destinacija je Bihać i tamošnje Jedinstvo koje se bori za ostanak u Prvoj ligi FBiH.

U ovom trenutku, nakon 15 odigranih kola, Jedinstvo je na pretposljenjem mjestu s 14 poena, dva više od posljednjeg Travnika i po dva manje od Radničkog i Radnika.

Suštinski, Drina samo ostaje na posudbi u Jedinstvu iako mu je ona završena na kraju prošle godine. Ove sezone je već upisao 15 nastupa za Jedinstvo.

Oglasi

Ribić je bio na posudbi u Mladosti iz Kaknja, a na devet utakmica četiri puta je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Što se Baroua tiče, on je četiri puta nosio dres Veleža ove sezone, a sada je za igrača rođenog 2003. godine došlo vrijeme za kaljenje u nižoj ligi.

Inače, Velež je objavio da je odgođena prijateljska utakmica protiv NK Neretvanac iz Opuzena.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Taj meč je trebao biti odigran za dva dana, no igrat će se 24. januara od 15 sati na pomoćnom terenu stadiona Rođeni.

Veleža što se tiče, prvi dio sezone završili su na šestom mjestu u Premijer ligi s 24 boda i utakmicom manje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Jedinsto Bihac jedne godine dalo bodove Banovicima da uďu u PL. A drug put dali dobru lovu da Kakanj pobjedi Veleź u zadnjem kolu a oni pobjedili Podgrmeç Dobro seems slaźu as Jedinstvom
4 0
velez mo
Sva tri igraca su dobra,pogotovo Barow koji bi bio pravo rjesenje po krilu na hibridnim terenima,brz je,samo jos kontrola lopte u trku,nije trebao ici na posudbu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi