Zeničani će u Makarskoj ostati sedam dana, te odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Zmaja i ekipe Zagore

Očekuje se angažovanje jednog ili dva nova igrača

NK Čelik otputovao u Makarsku, dogovorene dvije prijateljske utakmice

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Ekspedicija NK Čelik iz Zenice jutros je otputovala u Makarsku, gdje će obaviti drugu fazu priprema za proljetni dio sezone, gdje će crno-crveni igrati na dva fronta.

U autobusu za Hrvatsku bila su 23 igrača, a jedino zbog obaveza na poslu s ekipom nije otputovao veznjak Sulejman Salkić, koji će individualno raditi u Zenici.
Zeničani će u narednih sedam dana u Makarskoj odigrati dvije prijateljske utakmice. Prva je u petak od 14:30 sati u Makarskoj protiv HNK Zmaj iz Makarske. Dok je druga prijateljska utakmica planirana u nedjelju od 14:30 sati odigrati u Unešiću, protiv domaće Zagore, ekipe koja zauzima prvu poziciju u trećem rangu nogometa u grupi „Jug“, a s klupe ih predvodi bivši igrač i trener Čelika, Boris Pavić.

Crno-crveni će u Makarskoj raditi po dva puta dnevno, te se u stručnom štabu u kojem su Armin Duvnjak, Adis Nurković i Alen Sarvan nadaju da će ovaj dio priprema proteći bez problema i povreda.

Kada su u pitanju novi igrači, nije isključeno da klub angažuje još jednog ili dva igrača, čime bi se kompletirala ekipa za nastavak sezone.

Podsjetimo, klub su u zimskoj puzi zbog manje minutaže napustili Šabić, Jašarević, Džaferović i Kovač. Od novih igrača s ekipom trenira Tarik Huzbašić, koji je stigao iz zeničke Fortune, dok se od teške povrede oporavio Dženan Smajić i on bi na proljeće trebao biti veliko pojačanje za zenički tim.

Na spisku igrača za Makarsku se nalaze: Durmo, Mlačo, Karić (golmani), Šehić, Sivac, Arnautović, Behadarević, Isaković, Vardo, Muslić, Smajić (odbrana), Žuna, Međuseljac, Sibalo, Pašalić, Mehić, Huzbašić, Salčinović (vezni red), Kolić, Durmiš, Karalić, Čančar, Šijerkić i Karić (napad). S ekipom je pored stručnog štaba otputovao i fiziotarapeut Albin Mašić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Zeničani će nakon povratka iz Makarske odigrati još dvije utakmice do početka sezone. Prvo će u Zenici dočekati Željezničar iz Banjaluke 4. februara, dok će generalku odigrati u Grazu (Austrija), protiv domaćeg GAK 1902, 11. februara.

Sezonu izabranici Armina Duvnjaka otvaraju utakmicom 18 ili 19.februara na Bilinom polju protiv ekipe Radnika iz Bijeljine u okviru 1/8 finala Kupa BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.