Nevjerovatne stvari dešavaju se na Bilinom Polju, u problemima Čelik i reprezentacija

U zeničkom klubu razočarani, moraju napustiti Zenicu

Nevjerovatne stvari dešavaju se na Bilinom Polju, u problemima Čelik i reprezentacija

S. Mlaćo
NK Čelik kao da ne može bez problema. Zeničani su proživjeli težak period, trenutno su u Drugoj ligi Centar, te se uskoro žele vratiti u Prvu ligu FBiH. Krenuli su sa pripremama za nastavak sezone, a zanimljivo da neće moći trenirati na stadionu Bilino Polje. Neće moći niko.

Naime, travnjak Bilinog Polja je potpuno uništen nakon velikog broja utakmica, a firma ALBA je prestala sa održavanjem istoga. Navodno je razlog dug Gradske uprave i na Bilinom Polju 'nema života'.

Stvara to veliki problem Čeliku, koji će preseliti pripreme u Vitez, a u problemima će se naći i reprezentacija BiH. Uskoro nas očekuje nove akcije, a pitanje je da li će teren stadiona u Zenici biti uopšte spreman ili ćemo doživjeti novu bruku.

Tim povodom oglasili su se danas iz NK Čelik, te ističu da po prvi put u 77 godina klub ne može trenirati u svom gradu.

“Kako je javnosti od ranije poznato, travnjak Bilinog polja se ne održava nekoliko mjeseci zbog nepotpisivanja ugovora između Grada Zenica i ALBA Zenica, te ga NK Čelik Zenica trenutno ne želi koristiti za treniranje kako bi izbjegao povećanje ionako velike štete načinjene nemarom Gradske uprave. S druge strane, Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata je obavijestilo klub kako na A terenu Kamberovića polja nije moguće trenirati zbog reparacije travnjaka, dok B teren s dotrajalom plastičnom travom nije uslovan za treniranje zbog čestih povreda uslijed lošeg stanja terena.

Oglasi

Tako je Čelik, vjerovatno po prvi put u svojoj 77-godišnjoj historiji u svom gradu, u mjestu u kojem je osnovan i u mjestu u kojem je uveseljavao generacije zaljubljenika u crno-crvenu boju, ostao bez terena na kojem može trenirati.

Ova situacija je samo rezultat odnosa Gradske uprave prema NK Čelik Zenica i ignorisanja klupskih zahtjeva prema Gradu Zenica, istakli su iz NK Čelik te dodali.

Naime, nepotpisivanjem ugovora s kompanijom zaduženom za održavanje travnjaka Bilino polje Gradska uprava je ugrozila ne samo teren, nesmetano treniranje i odigravanja domaćih utakmica NK Čelik Zenica, nego odigravanje i predstojećih utakmica naše reprezentacije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

S druge strane, kako bi izbjegli ovakve situacije i kako bi NK Čelik konačno imao vlastiti teren za treniranje, rukovodstvo kluba je prema Gradskoj upravi Grada Zenica i široj javnosti u više navrata iskazivalo interes za korištenjem i preuređenjem lokaliteta Plandilo (tzv. „Šljaka“) za svoje potrebe. Isti interes Čelik navodi prilikom svih kvartalnih izvještaja o ispunjenju Sporazuma o međusobnoj saradnji s Gradom Zenica koje redovno šalje Gradskoj upravi i Gradskom vijeću Grada Zenica.

Istinski spektakl na Bilinom polju: Čelik srušio FK Sarajevo! - SportSport. ba

Oglasi

Iako je klub predstavio idejno rješenje, iskazao nedvosmislenu želju za korištenjem i preuređenjem lokaliteta na kojem su stasale generacije Čelikovih igrača, Gradska uprava se oglušila, te i dalje ignoriše zahtjeve NK Čelik Zenica iako popularnu „Šljaku“ već godinama niko ne koristi“, stoji u saopštenju.

Za kraj su pozvali gradsku upravu da što prije riješe ovaj problem te da kako kažu prestanu sramoiti Zenicu u državi i regionu.

Zbog svega navedenog, naš klub je ostao bez terena za treniranje u svome gradu, a alternativu je morao potražiti u drugim okolnim mjestima gdje je ponajviše zbog svoje veličine spremno i dočekan, tako da će, umjesto u svom gradu, Čelik dio priprema obaviti u Vitezu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Čelik je lider u Drugoj ligi Centar, a Zeničani će igrati i osminu finala Kupa naše zemlje. Rival će im biti 18. februara Radnik iz Bijeljine. Da li će taj meč biti odigran u Zenici ili ne, ostaje da se vidi.

Prvu pripremnu utakmicu Zeničani će odigrati 21. januara u Doboju protiv Sloge, dok bi u Makarskoj, gdje će od 25.01 provesti sedam dana, trebali odigrati dvije utakmice (jedan od mogućih protivnika ekipe Zagore, koje s klupe predvodi bivši trener Čelika Boris Pavić. Po povratku iz Makarske u Zenicu, crno-crveni bi trebali 4. februara dočekati tim Željezničara iz Banja Luke, dok je generalka planirana 11. februara u Grazu (Austrija), protiv tamošnjeg člana druge lige, ekipe Grazer AK, što će biti posljednja provjera pred utakmicu 1/8 finala Kupa BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Grobar Čelika i Zenice, imenom i prezimenom zove se fuad kasumovic!!
14 3
Convicts
Celik jos jaci dusmani.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti