Sarajevo se u Međugorju priprema za nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i danas je odigrana druga pripremna utakmica

Trijumf Bordo tima

FK Sarajevo u drugom poluvremenu napunio mrežu Famosa za novu pobjedu

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

FK Sarajevo je u pripremnom meču odigranom u Međugorju savladao ekipu Famosa s 5:1, a svi pogoci u ovom susretu postignuti su u drugom poluvremenu koje je i danas izgledalo mnogo bolje u odnosu na prvo od strane Bordo kluba.

Nakon što je prije nekoliko dana FK Sarajevo savladao HNK Međugorje s 4:0 i danas je Bordo tim bio efikasan protiv Famosa iz Hrasnice

Famos je pružio vrlo dobar otpor Sarajevu u prvom poluvremenu i uglavnom je bez većih problema zaustavljao napade Bordo tima.

Ekipa Mirze Varešanovića je očekivano imala veći posjed lopte. Ipak, protivnik se dobro branio, a tek u 17. minuti Sarajevo opasnije prijeti, ali odbrana Famosa blokira.

U 26. minuti Sarajevo ima odličnu šansu da povede- Čirjak šutira s vrha kaznenog prostora, stativa spašava tim iz Hrasnice.

Nevjerovatnu šansu Bordo klub promašuje u 35. minuti. Nakon lijepe akcije Dal Varešanović s dva metra ne pogađa mrežu protivnika i ostaje 0:0.

Famos je nakon toga dva puta dobro zaprijetio prema golu Šahinovića, a prvo poluvrijeme završeno je pokušajem Oliveire, no ostalo je 0:0 nakon prvih 45 minuta.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo je došlo do prednosti.Dobru akciju tima s Koševa završava Adnan Džafić za prednost od 1:0.

U 61. minuti drugi gol Bordo kluba. Nakon kornera Ališah se najbolje snalazi u kaznenom prostoru i pogađa za prednost svog tima od 2:0.

Tri minute kasnije 3:0 za Sarajevo. Ovog puta mrežu Famosa trese Hamza Čataković.

Bordo klub je zatim ostao bez mladog Harisa Ališaha. On se povrijedio i morao je napustiti meč uz zabrinuta lica na klupi Sarajeva.

Utakmica se potom malo umirila. Tim Mirze Varešanovića i dalje je dominirao u posjedu lopte, ali nije previše jurišao prema golu protivnika.

Ipak, posljednjih deset minuta bilo je veoma efikasno i gotovo sve što je šutnuto prema golu završilo je u mreži.

U 82. minuti Sarajevo dolazi i do četvrtog pogotka. Gruzijac Guliashvili pogađa za 4:0, a Famos je u 85. minuti preko Divjana uspio postići počasni gol za 4:1. Konačnih 5:1 u 88. minuti novi pogotkom postavlja Guliashvili za trijumf Bordo kluba.

Pripremni meč:

Sarajevo - Famos 5:1

FK Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Martinović, Trako, Salčin, Đokanović, Čirjak, Ziljkić, Ikić, Varešanović, Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom poluvremenu igrali su: Dizdarević, Mulalić, Ališah (Nurković), Čelik, Tomašević, Mustafić, Ramić, Guliashvili, Avramovski, Džafić, Ćataković.

FK Famos: Karačić, Mulaosmanović, Sejtarija, Paro, Divjan, Ćatić, Vlahović, Fetahović, Aljić, Sokolović, Cibra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.