Klubovi se opraštaju

Preminuo bivši golman FK Željezničar Mehmed Dželilović

Admin Čaušević

Nekadašnji golman FK Željezničar Mehmed Dželilović preminuo je u 63. godini, a njegovi bivši klubovi su poslali dirljive poruke putem društvenih mreža.

Tokom igračke karijere Dželilović je četiri godine stajao na golu kluba sa Grbavice, dok je u karijeri još branio za Radnik iz Hadžića, Iskru iz Bugojna, dok je imao i inostrane angažmane u Hrvatskoj i Švicarskoj.

Nakon što je okačio rukavice počeo se baviti trenerskim poslom, a najveći doprinos je dao u Radniku iz Hadžića.

"S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je u 63. godini preminuo Mehmed Dželilović, nekadašnji golman Željezničara.

FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Dželilović, prijateljima i svim ožalošćenima.

Mehmed Dželilović je bio član Želje od 1981. do 1986. godine", saopštili su iz FK Željezničar.

Dirljiva poruka je stigla i federalnog prvoligaša.

"S velikom tugom i žaljenjem obavještavamo vas da je u 63. godini života preminuo Mehemed Memo Dželilović.

Memo je tokom svoje igračke karijere branio za Radnik Hadžići, Željezničar, Iskru iz Bugojna, kao i klubove u Hrvatskoj i Švicarskoj.

Nakon igračke karijere, obnašao je funkciju trenera golmana našeg kluba, ali i mnoge druge uloge kojima je pomogao napretku Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svojim radom i trudom, savjetima i doskočicama, iskrenošću i srčanošću ostavio je neizbrisiv trag svima nama koji smo radili s njim i poznavali ga.

Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak za naš klub, a sjećanje na Memu nikad neće izblijediti", saopšteno je iz Radnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.