Alihodžić govorio o pripremama, te povredi Cocalića

Željezničar u nedjelju igra novi meč pa se vraća kući

Alihodžić govorio o pripremama, te povredi Cocalića

S. Mlaćo
Zbog odgođenog meča sa Famosom, Željezničar je danas odigrao svoj prvi pripremni prijateljski meč ove zime.

Rival je bila ekipa Budućnosti, a Plavi sa Grbavice su slavili 1:0. Odlučio je sjajan pogodak Harisa Hajdarevića koji je i riješio pitanje pobjednika.

Banovićani su pružili dobar otpor, iako sa veoma mladom ekipom. Svoje viđenje meča dao je trener u stručnom štabu FK Željezničar Haris Alihodžić.

“Prva je utakmica, najvažnije je da smo dobili. Noge se teške, ali prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro. Očekujemo bolju igru u narednim utakmicama, a već u nedjelju je novi teren. Cocalić je napustio teren, nadamo se da nije ozbiljna povreda i da će se brzo vratiti“, rekao je Alihodžić.

Govorio je i o mladim igračima kazavši da će treneri o njima sud donijeti nešto kasnije, ali da su mladi i da je vrijeme pred njima.

Šef struke Željezničara Edis Mulalić nije želio pred medije nakon današnjeg meča.

Oglasi

Željezničar svoj naredni prijateljski meč igra u nedjelju protiv Sutjeske iz Foče također od 14:30 sati, dok se Banovićani vraćaju kući gdje će se spremati za nastavak sezone Prve lige FBiH gdje imaju cilj priključiti se gornjem dijelu tabele. Početna postava Banovićana danas je bila veoma mlada, tačnije prosjek je bio ispod 20 godina, sa samo dva igrača starija od 21. godine.

Prijateljski meč:

FK Željezničar – FK Budućnost 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Galić, Cocalić, Drina, Jašarević, Hajdarević, Hodžić, Amoah, Štilić, Drljo, Križevac. U drugom poluvremenu su igrali: Muftić - Šehić, Kosorić, Kobašević, Malić - Pirić, Mekić - Efendić, Bekrić, Santos - Beganović.

FK Budućnost: Ikanović, Berbić H., Đerzić, Muratović, Berbić E., Gogić, Avdić, Lugavić, Smajlović, Husić, Demirović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Majjku vam jebbem kriminalno prosjacku. Uimate pare namjenjene za lijecenje bolesnih, dabogda ih vi na lijekove potrosili, jebbo vam politika najmilije.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi