Velež doveo nekada velikog Željinog talenta
FOTO: FK Velež

U društvu Alagića potpisao ugovor

Velež doveo nekada velikog Željinog talenta

S. Mlaćo
Dolaskom na mjesto direktora Sanjina Alagića FK Velež je postao 'mamac' i za mlade nogometaše. Alagić dobro poznaje veliki broj istih, te omladinske selekcije premijerligaša, a danas je u Mostar stigao Ardonis Mućaj.

Mućaj je bio velika nada FK Željezničar, a rođen je 2003. godine u Prizrenu. Ponikao je u FK Olimpik, a zatim nastupao za juniore Željezničara. Nije dobio šansu u prvom timu, a sada će u nove izazove u dresu Veleža.

Potpisao je ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja na godinu dana.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Ardonis Mućaj od danas i službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora Fudbalskog kluba Velež Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog devetnaestogodišnjeg igrača veznog reda vezati za Rođene do kraja sezone, uz mogućnost produživanja ugovora za još jednu godinu.

Ardonis Mućaj rođen je 10. oktobra 2003. godine u Prizrenu, Kosovo. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskom pogonu FK Olimpik, da bi potom karijeru nastavio u omladinskim selekcijama FK Željezničar, u kojem je dobio priliku postati i član prvog tima. Važno je istaknuti da je Mućaj u svojoj karijeri nastupao i za omladinsku U19 selekciju Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Nesumnjivo je da se pred ovim mladim igračem nalazi svijetla budućnost.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu“, istakli su iz FK Velež.

Zbog čega Mućaj nije dobio pravu priliku na Grbavici ostat će tajna, no sve navijače kluba sa Grbavice brine situacija u Omladinskom pogonu kluba. Treneri su mjesecima bez plata, već odavno ne mogu ni trenirati na Grbavici, a juniorska selekcija je polusezonu završila tek na devetom mjestu.

Treba istaći da je Velež danas potvrdio rastanak sa Stephanom Baoruom koji je završio svoju epizodu Mostaru.

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Stephanom Joelom Barouom.

Stephane Joel Barou rođen je 21. decembra 2003. godine u Abidjanu. Iako se talentovani fudbaler Obale Slonovače našim Rođenima pridružio početkom 2022. godine, nakon uspješno realizovanih brojnih i neophodnih administrativnih procedura, članom mostarskih Crvenih i službeno postaje tek krajem septembra prošle godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjem dijelu sezone, dres Rođenih nosio je u 4 utakmice.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Stephanu se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos Klubu, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere“, istakli su iz FK Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
uzecemo kokuzima sve igrace oni su bankrot efendije
3 5
nakopitam
HAHAHAHAHAAHAHAAHAHAHA
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti