Efikasni su bili izabranici Milenka Bošnjakovića

Ima kvaliteta i u Premijer ligi: FK Tuzla City se poigrao sa Ordabasyjem u Antaliji

Samir Mlaćo
Prije par dana nogometaši Tuzle City stigli su u Antaliju gdje će obaviti završni dio priprema. Tuzlaci su od borbe za sami vrh došli u situaciju da im je upitan opstanak, pa su i pripreme shvatili veoma ozbiljno.

Danas su odigrali i prvi prijateljski meč, a rival je bio kazahstanski Ordabasy. Bh. tim je pokazao više i na kraju zasluženo slavio 4:1.

Riječ je o ekipi koja je prošlu sezonu završila na petom mjestu u Kazahstanu i izborila plasman u Evropu.

FK Tuzla City je meč počeo u sastavu: Fejzić - Ćorić, Šukilović, Čeliković, Mehidić - Karić, Diaby - Nukić, Pantelić, Kuzmanović - Hadžić.

Već u 16. minuti zatresla se mreža tima iz Kazahstana. Strijelac je bio defanzivac Šukilović. Redale su se prilike pred golom Ordabasyja, stativu je pogodio Karić, a neprecizni su bili Hadžić, Pantelić i Nukić.  

Ordabasy je to kaznio i preko Maxima Fedina stigao do izjednačenja. Bio je to konačan rezultat prvog poluvremena.

Tuzlaci su bolje otvorili i nastavak, te na kraju upisali pobjedu. Za 2:1 pogodio je Ajdin Nukić, da bi u 63. minuti sa 11 metara siguran bio Pantelić.

Osam minuta prije kraja Salko Nargalić pogađa za 4:1 i sve je bilo riješeno.

 Tako je i ostalo te je bh. premijerligaš slavio ubjedljivu pobjedu.

Sigurno da Milenko Bošnjaković sa svojim pomoćnicima ima razloga za zadovoljstvo i da će ova pobjeda dati mnogo samopuzdanja Tuzlacima, čega im je mnogo nedostajalo u prvenstvu.

Podsjetimo, FK Tuzla City je prvi dio sezone okončao na osmom mjestu sa 21. osvojenim bodom.

Prijateljske utakmice:

FK Tuzla City – Ordabasy (Kazahstan) 4:1

FK Tuzla City: Fejzić - Ćorić, Šukilović, Čeliković, Mehidić - Karić, Diaby - Nukić, Pantelić, Kuzmanović - Hadžić. Još su igrali: Gavrić, Mujarić, Karjašević, Radić, Barcola, Nargalić, Hasanbegović...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.