FK Tuzla City poražen od Loznice u Simin Hanu
Izabranici Milenka Bošnjakovića u Simin Hanu ugostili Loznicu u prvom pripremnom duelu

Pripremni meč

FK Tuzla City poražen od Loznice u Simin Hanu

M. Šljivak, foto: E. Dindić

FK Tuzla City poražen je u prvom pripremnom susretu odigranom u Simin Han, a bolji od bh. premijerligaša bila je srbijanska Loznica koja je slavila pobjedu rezultatom 2:0.

FK Tuzla City napravio je dosta promjena tokom pauze. Dosta je novih igrača, na mjesto trenera stigao je Milenko Bošnjaković i očekuje se da on u nastavku sezone podigne nivo igre tuzlanskog kluba.

Međutim, pripreme ovaj tim nije baš dobro započeo. Loznica je u Simin Hanu bila mnogo bolji tim i zasluženo je upisala pobjedu protib tuzlanske ekipe.

Prvo poluvrijeme donosi mnogo bolju igru gostiju. Stvorili su nekoliko dobrih šansi, ali zahvaljujući golmanu Fejziću golova nije bilo, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0:

Ipak, u nastakvu Loznica svoje šanse koristi i stiže do pobjede pogocima Nemanje Ivanovića i Princa Kange.

Do vodstva gosti stižu u 63. minuti. Odličnu akciju gostiju završava Nemanja Ivanović i donosi svom timu prednost od 1:0.

Oglasi

Nastavila je Loznica s napadima i u nastavku, a u 77. minuti postiže gol za 2:0. Nakon jednog jako dobrog ubačaja Princ Kanga glavom zabija za 2:0.

Milenko Bošnjaković je pokušao izmjenama malo promijeniti sliku na terenu. Međutim, Loznica je bila bolji tim i zasluženo je slavila.

FK Tuzla City je meč počeo u sastavu: Fejzić, Hasanbegović, Ristović, perić, Bošković, Gavrić, Karić, Edwin Aquino, Kemal Mujarić, Samir Burić, Majanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom poluvremenu su šansu za igru dobili: Vidaković, Hadžić, Čeliković, Karjašević, Šukiković, Kuzmanović, Ćorić, Mehmedović, Diaby, Nukić, Mehidić, Rekić, Nargalić.

Tuzlaci u drugi dio sezone kreću utakmicom protiv mostarskog Veleža, a trenutno je ovaj tim na osmom mjestu tabele s 21 osvojenim bodom i slijedi im borba za opstanak.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647171923
Očitali im ljudi lekciju ?
0 2
FahroKonjHodzic
vise od pola klubova iz ove nase saban lige ispalo bi i iz druge srbijanske i druge hrvatske lige
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi