Tuzlaci od danas u Antaliji, očekuju ih kvalitetni rivali

Bošnjaković poveo i talentovane juniore

Tuzlaci od danas u Antaliji, očekuju ih kvalitetni rivali

S. Mlaćo
Nakon priprema u Tuzli, nogometaši Tuzle City od danas su u Antaliji. Tamo će se spremati u narednih 15 dana i brusiti formu za nastavak sezone u Premijer ligi.

Šef struke Milenko Bošnjaković poveo je i pet perspektivnih juniora koji će se pokušati nametnuti. Spisak igrača iz tuzlanskog kluba nisu objavili.

“Za vrijeme boravka u Antaliji naši momci će odigrati tri kontrolna susreta i to 28.januara protiv kazahstanskog premijerligaša Ordabasya, zatim 31.januara kontra ukrajinskog Metalista iz Harkiva dok je treći test 7.februara protiv rumunjskog Brasova“, istakli su iz FK Tuzla City.

Zadovoljno smo do sada urađenim. Imali smo problem sa jednom utakmicom koju smo morali odgoditi. U Turskoj ćemo raditi sa loptom, imamo ozbiljne protivnike. Pokušat ćemo da uigramo linije i da se što bolje spremimo.

Veliko je zadovoljstvo što nema povrijeđenih igrača, osim Mišića kod kojeg je mehanička povreda,  te zdravi i sa željom da što prije osiguramo opstanak odlazimo dole. Nadamo se da će sve biti onako kako treba“, istakao je Bošnjaković.

Podsjetimo, Tuzlaci su prije par dana poraženi od srbijanske Loznice 2:0.

Tuzlaci u drugi dio sezone kreću utakmicom protiv mostarskog Veleža, a trenutno je ovaj tim na osmom mjestu tabele s 21 osvojenim bodom i slijedi im borba za opstanak.

Sigurno se uoči sezone nisu nadali borbi za opstanak, jer su bili jedan od kandidata za sami vrh tabele. Dobro su i krenuli, ali se zatim desio veliki pad.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uslijedila je i trenerska promjena, rastanak sa Draganom Jovićem, a izbor za novog trenera na kraju je pao na Bošnjakovića.

Bošnjaković je posljednji angažman imao u FK Budućnost Banovići, gdje je na samom startu nove sezone Prve lige FBiH potpuno neočekivano digao sidro.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Ne mogu da vjerujem na sta je ovaj covjek trener samo da mi je znat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi