Završene pripreme u Konjicu

Alihodžić otkrio da Željo dobija novo pojačanje u narednim danima: "Očekujemo kvalitetnog napadača"

Endin Čaušević

Željezničar je danas odigrao novu pripremnu utakmicu u Konjicu gdje je deklasirao ekipu Sutjeske iz Foče sa čak 9:0, a nakon utakmice pomoćni trener sarajevskog tima Haris Alihodžić dao je osvrt na ovaj meč.

Željezničar je prije nekoliko dana odigrao prvu pripremnu utakmicu kada je s minimalnih 1:0 pobijedio Budućnost iz Banovića.

Danas su Plavi za protivnika imali Sutjesku iz Foče prema kojoj nisu imali milosti i slavili su s čak 9:0, te su iskoristili skoro svaku priliku koju su imali na ovoj utakmici.

Nakon utakmice pred kamere je stao i pomoćni trener Željezničara, Haris Alihodžić, koji je dao komentar na današnju pobjedu kluba s Grbavice.

Željezničar je završio ovom utakmicom prvi dio priprema i ekipa će se vratiti u Sarajevo, a nakon toga će put Međugorja. Alihodžić je istakao da su itekako zadovoljni s onim što je ekipa odradila u prethodnom periodu.

"Sigurno da možemo biti zadovoljni s ovih osam dana u Konjicu. Imali smo veoma uspješne i dobre pripreme. Ovo je druga utakmica, rezultat je veoma dobar i ekipa je veoma dobro odigrala. Sada imamo tu pauzu do Međugorja gdje putujemo u srijedu", rekao je Alihodžić na početku i nastavio.

"Mlađi igrači su dobili priliku u ove dvije utakmice i svakako da su odigrali solidno, pogotovo danas. Nadamo se da će u narednom periodu odigrati još bolje i da može stručni štab u narednom periodu računati na njih".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Alihodžić je otkrio da bi Željezničar u narednim danima trebao predstaviti još jedno pojačanje.

"Očekujemo jednog napadača, imamo pregovore i nadam se da će se u ova 3-4 dana donijeti konačna odluka. Sigurno da će taj napadač biti od koristi jer svi znamo da imamo malo problema u samoj završnici i tako da očekujemo jednog kvalitetnog napadača", zaključio je Alihodžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.