Željezničar zabio devet golova u drugoj pripremnoj utakmici

Visoka pobjeda Plavih

Željezničar zabio devet golova u drugoj pripremnoj utakmici

E. Škorić

FK Željezničar je danas u sklopu priprema odigrao prijateljski duel sa Sutjeskom iz Foče i na kraju slavio visoku pobjedu rezultatom 9:0

Željezničar je u Konjicu "ugostio" Sutjesku, a za izabranike Edisa Mulalića to je bila druga provjera u zimskim pripremama. Prethodno su pobijedili Budućnost iz Banovića sa 1:0.

Ovaj put nešto lakši rival, a Plavi su bili bez milosti, pa su protivniku mrežu napunili do samog vrha. Na samom početku je gol za 1:0 postigao Križevac nakon asistencije Galića.

Nakon niza neiskorištenih šansi, novi gol Željezničara u 33. minuti. Amoah koristi grešku odbrane Sutjeske za 2:0, a onda dvije minute kasnije Drljo lijepo pogađa na dodavanje Jašarevića za 3:0, što je bio i rezultat prvog dijela.

Na početku drugog Drljo opet pogađa nakon što je Križevac pogodio stativu. U 57. minuti Beganović nedugo nakon ulaska u igru zabija gol za 5:0.

Izuzetna partija igrača Željezničara danas u Konjicu

Prva velika prilika za Sutjesku tek u 71. minuti, no nakon udarca glavom lopta je završiča u vanjskom dijelu mreže. S druge strane Efendić probi o po boku, Haračić šutirao ali nema gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šesti gol u 77. minuti postiže jedan igrač Sutjeske, koji je nesretno zatresao vlastitu mrežu, a onda i Beganović sjajnim golom sa 18 metara donosi visokih 7:0. Ni tu Željezničar nije stao... Santos sigurno zabija za 8:0, da bi se zatim u finišu i Haračić upisao među strijelce za konačnih 9:0.

Plavi su danas pokazali pravo lice, no radi se ipak o prijateljskoj utakmici i nešto slabijem rivalu. Vidjet ćemo kako će sve to kasnije izgledati, ali očito da Mulalić i njegovi pomoćnici mogu da budu zadovoljni trenutnim stanjem ekipe.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi