Totalno je izgubio živce

Skandalozno ponašanje Artura Vidala

Haris Zilić

Bivši fudbaler Intera, Juventusa, Barcelone, iskusni 35-godišnji Čileanac Arturo Vidal sinoć je došao u centar pažnje na društvenim mrežama, ali zbog svog ponašanja

Vidal je trenutno član Flamenga, slavnog brazilskog kluba, a očiglendo da Vidal ne može da podnese neke odluke.

U toku je Carioca-Taca Ginabara jedan od šampionata u Brazilu koji je priprema za novu sezonu Serie A.

Flamengo je u šestom kolu odmjerio snage sa Boavistom i slavio sa 1:0 pogotkom Pedra iz 68. minute, ali Vidal je uspio da svojim skandaloznim ponašanjem oduzme slavu utakmice.

Trener Pereira je poslao igrače na zagrijavanje sredinom drugog poluvremena, a onda je odlučio da Vidal ipak ne dobije minutažu. U igru je uveo Franca i Marinha.

Ova odluka portugalskog stručnjaka žestoko je naljutila Vidala.

Čileanac se vratio na klupu bacao flaše, udarao po kamerama, a saigrači su u nevjerici gledali njegovo ponašanje.

Vidal je u Flamengo došao u julu prošle godine iz redova Intera i potpisao ugovor do decembra 2023. godine.

Iza sebe ima bogatu karijeru i jedan je od legendi čileanskog fudbala, ali sinoćnje ponašanje sigurno će biti ispraćeno sa mnogo osuda.

Za reprezentaciju Čilea odigrao je ukupno 137 utakmica i postigao 33 gola.

Karijeru je počeo u Colo Colo, a prvi veliki evropski izazov imao je 2011. godine kada je napustio Bayer Leverkusen i ptopisao za Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.