Kao dijete je majci brisao suze sa lica i dao veliko obećanje, danas ima sve što poželi

Životna priča jednog od najboljih veznjaka svoje generacije

Kao dijete je majci brisao suze sa lica i dao veliko obećanje, danas ima sve što poželi

Admin Čaušević

Bio je kišni dan i njegova se majka vratila iscrpljena sa posla. Sjeo je na stolicu i obrisao je suze lica. Oči su bile pune brige. Imao je 13 godina i majci je dao obećanja: "Mama, ja ću biti fudbaler i ti više nećeš morati raditi."

Više od 20 godina kasnije obećanje je ispunio. Imao je vrhunsku i zavidnu karijeru. Igrao je za neke od najvećih klubova u Evropi, bio heroj nacije i ono najvaženije zaradio dovoljno novca da cijela njegova porodica ne mora brinuti za budućnost.

Kada je dao obećanje majka kao majka samo se nasmiješila i pružila mu je, kao i uvijek, svu svoju podršku. Živjela je sama sa djecom i svaki dan joj je bio borba. Bila je spremna na sve da svojoj djeci osigura komadić hljeba.

Jacqueline Pardo živjela je sama sa svojom djecom. Njen muž ih je napustio. Među djecom bio je i Arturo Vidal, zasigurno jedan od najboljih veznjaka svoje generacije.

Vidal u društvu svoje majke

Radila je bilo šta kako bi prehranila svoju djecu, iako je bilo dana kada bi znali zaspati praznog stomaka. Bol, frustracija, ljutnja i žaljenje. Sve to je Arturo upijao kako bi pretvorio u energiju.

Na malom zemljanom terenu ispred svoje kuće igrao se i prije nego što je krenuo u školu. Ujutro u 6 sati sa sestrom ili prijateljima vrtio je loptu pod nogama zamišljajući bolju budućnost svoje porodice.

Oglasi

Sa 17 godina potpisao je prvi ugovor s Colo-Colom i sve se promijenilo. Na dan kad je dobio prvu plaću, čekao je mamu da dođe i rekao: "Mama, nećeš više morati raditi."

Zagrljaj i suze upotpunili su sliku. Majci je dao sav novac i kupio namirnice za mjesec dana. Iz njegovog rječnika je izbrisana riječ "gladan".

S Colo-Colom je bio trostruki prvak i rano je otišao u Europu, potpisao je ugovor sa Bayer Leverkusenom. Igrao je još za velikane kao što su Juventus, Bayern München, Barcelona, Inter.

Nakon što se vratio u Brazil, zaigrao za je Flamengo i za manje od šest mjeseci osvojio Copa Libertadores, potvrdivši da je rođen za velike stvari.

Oglasi

Igrao je dva Svjetska prvenstva i bio jedan od vođa reprezetnacije Čilea koja je osvojila Copa Americu.

Danas Arturova majka sigurno ima miran i lagan san, zahvaljujući sjajnoj karijeri svog sina na kojeg definitivno može biti ponosna.

Istina, imao je Vidal često incidente. Najveća mana mu je alkohol zbog kojeg se nekoliko puta našao u problemu. Međutim kako je ušao u jesen karijere i taj problem je počeo da ostavlja po strani.

Vidal je dugo godina bio u braku sa Maria Teresa Matus s kojom ima i troje djece. Razveo se 2018. godine kada je stupio u vezu sa Soniom Isazo. I s njom je bio raskinuo na kratak period, ali su se pomirili i još uvijek su zajedno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi