Stepanenko pogodio rašlje

Ovo ne brane ni tri golmana: Čudesan gol na meču Sarajeva i Shakhtara

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva igraju trenutno prijateljsku utakmicu u Turskoj protiv ukrajinskog Shakhtara.

Za klub s Koševa ovo je druga pripremna utakmica u Antaliji nakonj što su prije nekoliko dana pobijedili Minaj iz Ukrajine sa 2:1 nakon preokreta.

Jasno je da je Shakhtar veliki favorit u današnjoj utakmici, ali Sarajevo je pružilo dosta dobar otpor u prvih 25 minuta meča.

Ipak, Ukrajinci su u 28. minuti uspjeli da dođu do prednosti kada smo vidjeli zaista spektakularan pogodak.

U centru pažnje našao se kapiten ukrajinske ekipe Stepanenko koji je sa nekuh 25 metara pogodio rašlje gola Sarajeva za 1:0, te zaista golman Šahinović u ovoj sitauciji nije imao nikakvih šansi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Samo pet minuta kasnije Shakhtar je udvostručio svoju prednost. Igrači ukrajinskog kluba iskoristili su grešku odbrane Sarajeva, a lopta je došla do Traorea koji bez problema s nekoliko metara matira Šahinovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.