Igrači Sarajeva svim srcem uz narod Turske: Jasna poruka pred okršaj protiv Shakhtara

Svaka podrška je dobrodošla

Igrači Sarajeva svim srcem uz narod Turske: Jasna poruka pred okršaj protiv Shakhtara

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva nalaze se već neko vrijeme na pripremama u Antaliji, a danas bordo klub igra novu prijateljsku utakmicu i to protiv Shakhtara.

Utakmica između Sarajeva i ukrajinskog Shakhtara počela je u 15:30 sati i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Izabranici Mirze Varešanovića se punom parom spremaju za nastavak sezone i sigurno je da će provjera protiv tako jakog protivnika kao što je Shakhtar biti od velike koristi.

No, prije početka današnje utakmice vidjeli smo i veoma lijep gest kluba s Koševa povodom svih dešavanja koji potresaju Tursku ovih dana.

Poznato je da je u ponedjeljak Tursku i Siriju pogodilo nekoliko razornih zemljotresa u kojima je stradalo više od 10.000 ljudi i nažalost jasno je da će ta brojka rasti.

Turskoj je potrebna svaka pomoć u ovim teškim trenucima, a na svoj način i igrači Sarajeva pokazali su svoju podršku narodu ove zemlje u kojoj se trenutno nalaze na pripremama.

Naime, igrači bordo kluba na teren su izašli i s parolom "Pray for Turkiye", na na istoj su zastave Bosne i Hercegovine i Turske.

   Igrači FK Sarajevo s porukom pred meč protiv Shakhtara

S druge strane igrači Shakhtara na teren su izašli ogrnuti u zastave Ukrajine s jasnom porukom za mir u ovoj zemlji u kojoj još uvijek traje rat s Rusijom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oba kluba nagrađena su aplauzom s tribina zbog svojih poteza.

Bordo klub je prije nekoliko dana u prijateljskom meču savladao ukrajinski Minaj sa 2:1, a pored meča sa Shakhtarom izabranike Mirze Varešanovića očekuje do kraja priprema u Turskoj i utakmica protiv Rige koja se igra 12. februara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ned.hz
Cijeli svijet spominje tursku, niko Siriju da spomene, a sto puta više je gora situacija u Siriji, u svakom slučaju respect za ovo momci
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi