NFSBiH razočarao FK Sarajevo, ali već je poznato alternativno rješenje?

Gdje će bordo tim ugostiti Zrinjski?

NFSBiH razočarao FK Sarajevo, ali već je poznato alternativno rješenje? · Saznajemo

Edmir Škorić

I dok stručni štabovi s igračima marljivo rade na tome da što spremnije dočekaju nastavak sezone, uprave bh. klubova također imaju pune ruke posla i rade na rješavanju brojnih pitanja. 

Uprava Sarajeva bila je aktivna tokom proteklog perioda, pa je timu omogućila sedam vrhunskih pojačanja, koja bi trebala da pomognu klubu da se dočepa pozicije koja donosi plasman u Evropu, a istovremeno da se vrati povjerenje navijača koje je izgubljeno nakon svih dešavanja u prvom dijelu sezone i koje se odlučilo na bojkot zbog imenovanja Mirze Varešanovića za novog trenera. 

Osim toga, obezbijeđene su adekvatne pripreme na nekoliko lokacija, a sada se radi na rješavanju pitanja koje je također jako važno - gdje će Sarajevo igrati derbi protiv Zrinjskog krajem ovog mjeseca? 

Bordo tim nema obaveze u Kupu, pa je sav fokus na 25. februar (datum nije zvanično potvrđen) i derbi sa Zrinjskim. Sarajevo je domaćin, ali nije poznato na kojem stadionu. Koševo i dalje nije spremno i pravo je pitanje hoće li i biti do početka drugog dijela sezone. Niske temperature nisu saveznik Sarajeva, pa će se kako sada stvari stoje sačekati s povratkom na najveći stadion u BiH.

No, ono što je također sada već jasno je da Sarajevo ukoliko Koševo ne bude spremno, neće igrati u Zenici na stadionu Bilino polje, gdje je uglavnom igralo svoje domaće utakmice u prvom dijelu sezone, dok su trajali radovi na Koševu.

Kako nezvanično saznajemo, Nogometni savez BiH ne može dopustiti da se utakmice igraju na terenu kultnog stadiona, koji trenutno nije u najboljem stanju, jer reprezentaciju u martu čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a s obzirom da i Koševo najvjerovatnije neće biti spremno do 25. februara, Sarajevo bi Zrinjski moglo ugostiti u Doboju kod Kaknja, na stadionu na kojem igra FK Mladost.

Oglasi

I Sarajevu i Zrinjskom ovaj stadion je dobro poznat, a također, vjeruje se da ni Zrinjski ne bi imao ništa protiv jer bi praktčno imao manji put i samim tim manji trošak. Za sada se kakanjski stadion nameće kao preporuka Sarajlijama, a po svemu sudeći će on i biti alternativni dom derbi susretu 20. kola.

Sada treba da se uputi zvaničan zahtjev Kakanjcima kako bi se dobila dozvola, a onda da se prijavi stadion u Doboju kod Kaknja kao domaćin utakmice koja će u 20. kolu privući najveću pozornost.

Nakon toga, Sarajevo gostuje na Pecari u Širokom Brijegu, a u 22. kolu koje se igra sredinom marta dočekuje Velež. Nije poznato hoće li tada napokon domaćin biti na svom Koševu ili će ponovo morati put Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je prvi dio sezone završilo na petom mjestu sa 25 bodova i nakon silnih pojačanja ove zime, nema opravdanje za eventualno loše rezultate, a hoće li biti na pravom nivou i izboriti Evropu, ostaje da se vidi.

Što se Zrinjskog tiče, aktuelni prvak je i dalje lider, napast će i trofej u Kupu i ima velika očekivanja bez obzira na određene promjene u timu i odlazak Sergeja Jakirovića, koji sada vodi Rijeku u HNL-u.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Ljudi izbaceni iz Premijer lige zbog stadiona, a ove godine najvise premijerligaskih utakmica odigrano upravo na ovom stadionu. Vela havle
22 1
nakopitam
Kupite šugavicu, pa je kasnije preuredite u nesto drugo. Moze Tan na njoj izgraditi neki bordo bordel
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi