Madriđani idu u finale

Al Ahly namučio Real, ali nije mogao napraviti čudo: Luka Modrić umalo tragičar Kraljeva

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su večeras Al Ahly sa 4:1 i plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Kraljevski klub je večeras u Rabatu nastupio u nešto oslabljenom sastavu i bio bez glavnih zvijezda Karima Benzeme i Thibauta Courtoisa, ali svejedno uspio je da dođe do pobjede i plasmana u veliko finale.

Egipćani su pružili odličan otpor večeras Kraljevima i lavovski su se borili i pokušavali da dođu do izjednečanja i produžetaka, ali je Real na kraju u sudijskoj nadoknadi uspio da slomi otpor protivničke ekipe.

Al Ahly je u prvom dijelu bio zaista odličan. Ovaj tim je imao veliku priliku u 19. minuti kada je Sherif bio u šansi, ali je iz odlične prilike šutirao preko gola madridskog kluba.

Samo deset minuta kasnije ponovo prijeti Al Ahly. Ovaj put u šansi je bio Abdelmonem koji je glavom pokušao s desetak metara, no i ovaj put lopta ide preko prečke.

Real je uzvratio već u narednom napadu. Veliku šansu imao je Vinicius kojeg je odlično uposlio Rodrygo, te je on izašao sam na protivničkog golmana, ali pogađa stativu. Pokušao je i Rodrygo nakon toga, no ostaje 0:0.

Al Ahly ponovo prijeti u 31. minuti. El Shahat je bio u odličnoj šansi i s nekoliko metara je pokušao, no golman Lunin je to sjajno odbranio i spasio Kraljeve.

I kada se očekivalo da nećemo vidjeti golove u prvom poluvremenu Real Madrid je poveo sa 1:0. Odbrana Al Ahlyja pravi veliku grešku koju je iskoristio Vinicius i sjajno lobovao golmana egipatskog kluba za vodstvo Kraljeva.

Početkom drugog poluvremena 2:0 za Real Madrid. Udarac Rodryga brani golman Al Ahlyja, ali na odbijenu loptu natrčao je Fede Valverde i nakon majstorskog lažnjaka pogodio je mrežu protivnika za 2:0.

Međutim, Al Ahly se nije predavao i uspio je da smanji na 2:1. U 64. minuti Camavinga je skrivio penal, a precizan s bijele tačke bio je Maaloul koji je poslao loptu u jednu, a Lunina u drugu stranu.

Samo pet minuta kasnije Al Ahly je mogao da poravna na 2:2 jer je odličnu priliku imao Afsha koji iz sjajne pozicije šutira preko gola Real Madrida.

Desetak minuta kasnije pokušava i Taher glavom, no Lunin je siguran. U 84. minuti Vinicius pada u kaznenom prostoru protivnika, ali sudija je odmahao rukama. Gledao je i VAR snimak, ali se nije predomislio.

Ipak, tri minute kasnije penal za Real Madrid. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Luka Modrić, no El Shenawy je sjajno to odbranio. Promašaj Modrića pogledajte OVDJE.

Al Ahly je pokušao svim silama u sudijskoj nadoknadi da dođe do gola i produžetaka, ali je Real uspio da dođe do gola i sigurne pobjede. U 93. minuti večeras sjajni Rodrygo na asistenciju Ceballosa pogađa za 4:1. No, to nije bio konačan rezultat u osmoj minuti nadoknade novi gol Reala, a ovaj put za 4:1 pogodio je Arribas.

Kraljevi će u finalu igrati protiv Al Hilala koji je jučer iznenadio Flamengo i slavio sa 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.