Modrić dobio žestok ultimatum: Mora da bira između Reala i Hrvatske!

Ako želi novi ugovor

Modrić dobio žestok ultimatum: Mora da bira između Reala i Hrvatske!

Edmir Škorić

Prema pisanju portala onefootball.com, Luka Modrić je dobio žestok ultimatum od strane Real Madrida i ako želi produženje ugovora, morat će da se odrekne dresa hrvatske reprezentacije.

Hrvatskom reprezentativcu ugovor s Realom ističe na kraju sezone i još uvijek nije poznato da li će omaleni genijalac veznog reda potpisati novi.

On je u klub stigao u ljeto 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura i postao je jedna od legendi madridskog kluba sa 450 nastupa i više od 100 golova. Uz to je osvojio pet trofeja Lige prvaka, tri španska prvenstva i četiri Superkupa Evrope.

Iako je ušao u pozne igračke godine, bez njega je i dalje nezamisliva igra Reala, mada se očito na Santiago Bernabeu spremaju na takav scenarij koji bi mogao da se dogodi već od ljeta ove godine.

Onefootball.com javlja kako bi Real Madrid želio produžiti ugovor Modriću koji istječe na kraju ove sezone. No, hrvatski veznjak je dobio ultimatum od vlasnika kluba - mora prekinuti reprezentativnu karijeru kako bi se potpuno fokusirao samo na igranje za klub.

Tokom nedavnog Svjetskog prvenstva u Kataru objavljeno je da je Carlo Ancelotti bio uvjeren da će Modrić završiti karijeru u reprezentaciji odmah nakon turnira, no Luka je očito odlučan i dalje braniti časno boje svog nacionalnog tima.

"Ne, neću napustiti reprezentaciju. I dalje se osjećam jako dobro, u jako sam dobroj formi i ostat ću ovdje koliko god mogu. Nema razloga za mirovinu. Ovo je moj izbor”, rekao je veznjak Real Madrida.
No, odluči li hrvatski veznjak završiti karijeru u reprezentaciji, rekord će mu biti 23 pogotka i 25 asistencija u 162 utakmice.

Smatra se da Modrićeva forma nije savrešena otkako se vratio sa Svjetskog prvenstva, a u Realu vjeruju da bi igranje na dvije strane - za klub i za reprezentaciju - bilo previše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sam Real je pao kako je pala forma Modrića. Ovaj klub već ima osam bodova manje od Barcelone u La Ligi, ali čekaju ga dueli s Liverpoolom u Ligi prvaka, dok će sutra igrati polufinale Svjetskog klupskog prvenstva protiv egipatskog Al Ahlyja i ako pobijedi u finalu će se sastati sa Al Hilalom iz Saudijske Arabije.

Luka Modrić je ove sezone upisao 27 nastupa, postigao pet golova i tri asistencije. Iako možda postoji želja da ostane Realov igrač, morat će da donese tešku odluku...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Hrvatska logicno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi