Rođeni su pružili kvalitetnu partiju

FK Velež siguran protiv ukrajinskog Minaja

Samir Mlaćo
FK Velež je danas upisao pobjedu na pripremama u Ukrajini. Rival Rođenima bila je ekipa FC Minaj iz Ukrajine (3:1).

Na startu meča nije bilo prilika, igralo se većinom na sredini terena, a  u 33. minuti Haskić šutira sa peterca, brani golman Minaja. Sjajna je to bila prilika.

Uzvratili su brzo Ukrajinci, no golman Bogdanović je 'opasnu' loptu izbio u korner. Pred sami kraj prvog dijela lijepa akcija Veleža, ubačaj sa lijeve strane, a Hasanović glavom posprema loptu u mrežu.

U nastavku opet bolje kreće Velež. Lijepa akcija, rezervista Vehabović ostaje sam i završava posao za 2:0.

Velež je nastavio dominirati i bio je bolji rival. U tim momentima vidjeli smo i dosta promjena u ekipama, šansu su dobili svi nogometaši, a vidjelo se da su itekako željni dokazivanja kako bi izborili svoje mjesto u timu.

Petnaest minuta prije kraja Haskić izlazi sam na golmana Minaja i to je 3:0. Sjajnu asistenciju upisao je Šikalo. Vrlo brzo Ukrajinci smanjuju na 3:1.

Tako je i ostalo i Velež je slavio sigurnu pobjedu.

Rođeni su prije par dana remizirali sa rumunskom ekipom Minaur (1:1), te Vorlskom iz Ukrajine (0:0).

Velež se nakon povratka kući okreće osmini finala Kupa BiH gdje će na svom stadionu dočekati HŠK Posušje.

Prijateljski meč:

FK Velež – FC Minaj 3:1

Velež: Bogdanović, Zeljković, Zvonić, Hrkać, Ćuković, Hasanović, Dejanović, Halilović, Šikalo, Anđušić, Haskić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.