Novi potpis u FK Velež

Ostaje u Mostaru

Novi potpis u FK Velež

S. Mlaćo
Dok se Rođeni spremaju za drugi dio sezone u Antaliji, danas je klub ozvaničio novi potpis.

Dok se Rođeni spremaju u Mostaru, danas je klub ozvaničio novi potpis.

Novi ugovor potpisao je mladi Dževad Sijamija. Sijamija je velika nada Veleža i u budućnosti se od njega mnogo očekuje.

“Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren produžetak saradnje sa našim igračem Dževadom Sijamijom.

Dževad Sijamija rođen je 18. februara 2002. godine u Bugojnu. Ponikao je u školi fudbala Globus, zatim je bio član škole Sportprevent, a igrao je i za omladinske selekcije NK Iskra. U juniorsku selekciju FK Velež je došao u februaru 2019. godine, da bi za prvi tim debitovao 5. decembra 2020. godine u utakmici protiv FK Olimpik iz Sarajeva, a koja je završena rezultatom 2:0 u korist Veleža.

 Bio je i na posudbi u NK Travnik, za koji je u sezoni 2021/22 upisao 6 pogodaka i tri asistencije.

Oglasi

Ovaj perspektivni dvadesetogodišnji igrač dres Rođenih je nosio u ukupno 7 navrata, a važno je istaknuti i da je bio pozvan u U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine za prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Bahreina. Nažalost, tadašnji problemi vezani za Covid-19 su spriječili njegov debi za U-19 reprezentaciju jer je prijateljska utakmica otkazana.

Danas je zvanično potpisao produženje vjernosti crvenom dresu koji će ga za naš Klub vezati do 31. maja 2025. godine“, stoji u objavi FK Velež.

Sijamija zbog povrede nije otišao sa ekipom u Antaliju, iako je u pripremnim utakmicama dobijao šansu.

Rođeni su prije dva dana odigrali prijateljski meč u Antaliji protiv rumunskog Minaura. Rezultat je na kraju bio 1:1 uz pogodak napadača Nedima Hadžića.

U Turskoj vlada haos zbog jakog zemljotresa koji je jučer pogodio tu zemlju, ali i Siriju, a FK Velež se o tome oglasio putem zvanične stranice.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da su igrači, stručni štab, ali i članovi Upravnog odbora koji su boravili u posjeti Rođenima u Turskoj, svi u najboljem redu, te se u njihovoj blizini osjetilo samo blago podrhtavanje tla bez ikakve materijalne štete.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvaljujemo se našim navijačima i prijateljima na brizi koju su iskazali za Rođene koji se trenutno nalaze u Antaliji na pripremama u zimskom periodu.

Ovim putem želimo iskazati našu solidarnost sa narodom Turske i Sirije povodom stravičnih zemljotresa koji su zadesili ove zemlje, pri čemu su prema dosadašnjim informacijama odnijeli više hiljada života“.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti