Kristijan Lovrić danas je teško povrijeđen, za nadati se da će sve biti dobro.

Lovrića čeka pauza

Teška povreda nesuđenog Zmaja: Trenerove riječi zaprepastile sve - rekao mu je da ne osjeća noge!

Eldar Ganibegović

Danas se u Hrvatskoj teško povrijedio fudbaler koji se početkom mandata Ivayla Peteva kao selektora Zmajeva povezivao s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. 

U okviru 21. kola HNL danas su se sastali Osijek i Slaven Belupo. Utakmica je završila bez golova i bez pobjednika, bilo je 0:0.

Nažalost, utakmicu je obilježila teška povreda Kristijana Lovrića koji se u prošlosto povezivao s reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

On je sredinom drugog poluvremena bio primoran napustiti teren nakon teške povrede koju je doživio.

Fudbaler Osijeka je nezgodno pao nakon jednog duela. Nakon dugog ukazivanja pomoći iznesen je s terena i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Poslan je na snimanje kralježnice i zdjelice i do sada novih informacija još uvijek nema, te se svi nadaju dobrim vijestima. 

"Vidio sam ga nakratko, rekao mi je kako nije osjećao noge", rekao je trener Osijeka na press konferenciji nakon utakmice.

Podsjetimo, njega je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine htio vidjeti Ivaylo Petev dok je ovaj još bio član Gorice i dok je rešetao mreže u hrvatskoj ligi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Po mom ocu, Bosna i Hercegovina je moja domovina i za nju bih jednako davao maksimum, kao i za Hrvatsku. Selektor Petev je u razgovorima s mojim advokatima i zastupnicima, ali zasad još nema konkretnih rješenja. Odluka još nije donesena", rekao je Lovrić za Sportske novosti u martu 2021. godine.

Istog mjeseca, tačnije 30. marta 2021. godine, debitovao je za Hrvatsku. Selektor Zlatko Dalić ga je "kaparisao" tako što mu je dao 12 minuta protiv Malte u kvalfikacionoj utakmici i više nikada nije dobio ni minute u dresu Vatrenih. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.