Jahić je svjestan da je to veliki udarac za njegov tim

Slobodu zadesili neočekivani problemi pred nastavak sezone

Samir Mlaćo
Nogometaši Slobode nisu danas odigrali prijateljski meč protiv Zvijezde Gradačac, a nakon povratka iz Medulina okreću se nastavku sezone u Premijer ligi.

Očekuje ih težak izazov s obzirom na stanje na tabeli, a prije svega i meč osmine finala Kupa protiv Sloge iz Doboja. Sloga će im biti rival i u prvom kolu nastavka sezone.

Trener Adnan Jahić ističe zadovoljstvo odrađenim pripremama, ali i zabrinutost zbog povreda dvojice važnih igrača.

Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Trenirali smo u Tuzli, a zatim u Medulinu. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice, a fokus je bio na uigravanju ekipe. Ovdje nas očekuje još sedam dana dok Kup utakmice, a idemo na oporavak ekipe do te utakmice“, rekao je šef struke Slobode Adnan Jahić.

Zabrinut je zbog dvije povrede.

“Tužan sam zbog povreda Adama Vošnjaka i Melvina Osmića. Vošnjak ima problema sa aduktorom, a Osmić sa jetrom. Mislim da ćemo biti spremni, biti dobro i očekivati je agresivniju i jaču Slobodu. Oporavili su nam se neki bitni igrači, prije svega mislim na Jusića koji je naš komandant odbrane“, rekao je Jahić.

Pohvalio je i Adija Alića koji se vratio sa posudbe i istakao da je pred njim svijetla budućnost, bar kada se gleda partije koje je pružao na pripremama u Medulinu.

Nije poznato gdje će Sloboda ugostiti Slogu u Kupu BiH, ali to se vjerovatno neće desiti na Tušnju.

Konačna potvrda još uvijek se očekuje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je prvi dio sezone u prvenstvu završila na predposljednjm mjstu sa 19 osvojenih bodova. Tuzlaci moraju krenuti ka sredini tabele, a definitivno ih očekuje mnogo posla.

Ove zime između ostalih doveli su Maka Varešanovića, Marko Pervan, Ivan Šubert...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.