Sloboda uvjerljiva protiv Kustošije
Foto: FK Sloboda

Sigurna pobjeda Tuzlaka

Sloboda uvjerljiva protiv Kustošije

Edmir Škorić

U trećoj prijateljskoj utakmici u okviru Medulin Cupa, crveno-crni su pobijedili Kustošiju 3:0.

U ne tako zanimljivom prvom poluvremenu, viđeno je po nekoliko prilika na obje strane, no bez veće opasnosti po gol oba tima. Igralo se pretežno na sredini terena, a na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugom poluvremenu igrači Slobode preuzimaju terensku inicijativu, a u razmaku od samo 10 minuta, od 68. do 78., postižu tri pogotka. Najprije je Mehmedović uposlio Kurtalića koji je šutirao sa vrha šesnaesterca i doveo Slobodu u vodstvo.

Šest minuta kasnije udvostručena je prednost. Mehmedović je pogodio na asistenciju Delića. U 78. minuti Bekić trese protivničku mrežu, a asistent je bio Hadžibeganović. To je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Od prve minute na današnjem susretu nastupili su Erić, Hadžibeganović, Devedžić, Osmanković, Ćivić, Maksimović, Pervan, Kurtalić, Varešanović, Alić i Bekić. Priliku za igru još su dobili Delić, Mehmedović, Hasanović i Mešić.

Ovo je prva pobjeda Tuzlaka na Medulin Cupu nakon što su ranije remizirali sa Krupom i Jarunom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slobodu 25. februara čeka gostovanje kod Sloge Doboj u prvom kolu u drugom dijelu premijerligaške sezone. Sloboda je prvi dio sezone okončala na očajnom pretposljednjem mjestu na tabeli sa 19 bodova i morat će sustizati četiri boda zaostatka za ostalim ekipama na proljeće.

Glavni cilj Slobode biće ostanak u Premijer ligi, što neće biti nimalo lako, ali na Tušnju su uvjereni da su kvalitetni za takvo što i da im je mjesto svakako u najvišem rangu bh. nogometa.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604155860
Koje ovaj tim s kojim je Sloboda igrala i odakle je,molim za pomoc.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi