Slavljenička atmosfera u Splitu

Torcida je još jednom pokazala šta im znači Hajduk

Haris Zilić

Slavljenička atmosfera večeras je bila u Dalmaciji. U Splitu su navijači Hajduka obilježili 112. rođendan svog kluba.

Hajduk je osnovan 13. februara 1911. godine., a upravo večeras u 19 sati i 11 minuta na stadionu Poljud priređena je velika bakljada.

Simbolično je paljenje baklji počelo u 19:11, a kao što smo i navikli, navijači Hajduka su i ovaj put put bili u punom elementu.

Popularna Torcida je još jednom pokazala odanost i ljubav prema svom klubu koji skoro dvije decenije ne zna za titulu prvaka Hrvatske pored dominacije Dinama.

Pored bakljade, navijač i Hajduka su i pjesmom proslavili rođendan voljenog kluba.

Hajduk je i u bivšoj Jugoslaviji bio je jedan od najpopularnijih i najboljih klubova.

Od nezavisnosti Hrvastke drže i najveće dostignuće hrvatskih klubova jer su 1995. godine igrali četvrtinu finala Lige prvaka gdje su elimininsani od slavnog Ajaxa.

Splitski klub u vitrinama ima šest titula prvaka Hrvatske, ali posljednju sada već daleke 2005. godine. Pored toga imaju i sedam titula osvajača Kupa Hrvatske gdje brane titulu od prošle godine.

U bivšoj Jugoslaviji Hajduk je bio sedam puta prvak, a devet puta je osvajao Kup Marašala Tita.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je 1984. godine i igrao polufinale tadašnjeg Kupa UEFA.

Bez bozira na rezultate posljednjih sezona, ljubav i odanost prema klubu nije nikada dolazila u pitanje i upravo se navijači splitskog ponosa smatraju za jedne od najboljih u regiji i šire.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.