Probuđeni Hajduk deklasirao protivnika, dječak postigao gol za pamćenje
Splitski tim konačno je uspio nadigrati protivnika i upisati sigurnu pobjedu

HNL

Probuđeni Hajduk deklasirao protivnika, dječak postigao gol za pamćenje

M. Šljivak

Fudbaleri Hajduka savladali su kao gosti Varaždin s 4:1 u susretu 21. kola HNL-a i konačno je tim iz Splita pokazao sav napadački potencijal kojim raspolaže.

Hajduk je konačno uspio iskoristiti većinu prilika u jednoj utakmici. Splićani su slavili u Varaždinu s 4:1, a svi pogoci postignuti su u drugom poluvremenu.

Nakon što je prvih 45 minuta završeno rezultatom 0:0, Hajduk iz prve šanse u nastavku dolazi do pogotka, a u 47. minuti je strijelac Melnjak za 1:0.

Varaždin se brzo vratio. Samo četiri minute kasnije Brodić pogađa za 1:1, te se činilo kako Hajduku slijedi još jedan težak dan.

Međutim, domaći u 56. minuti ostaju s igračem manje. Elezi je dobio dva žuta kartona u četiri minute i morao je pod tuš, a gosti prednost na terenu maksimalno koriste.

Novo vodstvo splitskom timu donosi Marko Livaja. Sjajni napadač pogodio je u 77. minuti za prednost svog tima od 2:1.

Oglasi

Samo minut nakon drugog gosti postižu i treći gol. Ovog puta u strijelce se upisuje Rokas Pukštas za vodstvo Bilih od 3:1.

Bio je to zaista fenomenalan volej mladog američkog fudbalera koji je veliki talenat i to pokazuje na terenu. OVDJE pogledajte gol.

Tačka na ovaj meč stavljena je u prvoj minuti sudijske nadoknade. Drugi put danas Pukštas matira protivničkog golmana i postavlja konačan rezultat od 4:1.

Hajduk je tako prekinuo niz od dva uzastopna poraza i sada je ponovo na minus osam od vodećeg zagrebačkog Dinama na tabeli HNL-a. Modri imaju 49, a Splićani 41 bod.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 21. kolo:

Varaždin - Hajduk 1:4

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi