Kao što je i najavljeno

Giorgi Ivaniadze potpisao za FK Tuzla City · Zvanično

Eldar Ganibegović

Kako je SportSport.ba jutros i najavio, u FK Tuzla City stiglo je novo pojačanje i to s gruzijskim pasošom. Giorgi Ivaniadze novi je fudbaler bh. premijerligaša.

"U Tuzla Cityju je pao još jedan potpis, a vjernost plavom dresu danas je potpisao Giorgi Ivaniadze.

Riječ je o 23-godišnjem Gruzijcu, koji u plave redove dolazi iz kazahstanskog Qyzyljara, s kojim je ljetos izbacio iz 2.kola Konferencijske lige ekipu Osijeka, kojoj je zabio i gol u Gradskom vrtu.

Prije toga igrao je u nekoliko gruzijskoj klubova a igra na poziciji krilnog napadača. Također treba naglasiti da je igrao za sve mlađe gruzijske reprezentativne selekcije.

"Ovo je za mene jedan novi izazov. O klubu znam samo iz medija i od nekih poznanika, ali bit će vrijeme da se bolje upoznamo. Očekujem da ispunim očekivanja i da se što prije nametnem treneru", kazao je Ivaniazde.

Ugovor sa tuzlanskim premijerligašem je potpisao na jednu i po sezonu", objavio je Tuzla City na svom zvaničnom sajtu.

Najzvučnija pojačanja koje je City doveo u zimskom prijelaznom roku su Irfan Hadžić i Dino Ćorić, a stigli su još Sedad Subašić, Kemal Mujarić, Eldin Hasanbegović i Robert Radić.

Kada su u pitanju odlasci, klub su napustili Semir Smajlagić, Ante Hrkać, Mladen Veselinović, Amadou Coulibaly i Bakir Brajlović, te ćemo na proljeće gledati jedan drugačiji City u odnosu na prvi dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City se trenutno nalazi na osmoj poziciji s 21 bodom, samo dva više od Slobode koja je na 11. mjestu i prva u zoni ispadanja, te četiri više od posljednjeplasiranog Igmana.

Narednu utakmicu Tuzla City igra za pet dana u okviru četvrtfinala kupa kada gostuje na Pecari kod Širokog Brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.