Poslali su pravu poruku

Putokaz ostalim · Riječ, dvije...

Admin Čaušević

Možda finansijski, rezultatski, logistički i igrački nisu u samom vrhu fudbala, ali u jednom od najvažnijh segmenata fudbala kao sporta mnogi klubovi ne samo u BiH, već i u regionu im mogu pozaviditi. 

Ispunjene tribine su obično glavni povod za dobru fudbalsku predstavu, igrači dobiju dodatni motiv. Domaćim igračima je to vjetar u leđa, a gostojućim izvor energije da odigraju što bolje.

Ako se neki klubovi u BiH mogu pohvaliti sa lojalnom publikom i odličnom atmosferom na svojim stadionima to su Željezničara i Velež. To se najbolje moglo vidjeti u utakmicama osmine finala Kupa.

Upravo su ispunjene tribine, ali i dobri uslovi za igru i sama atmosfera glavni razlog zašto većina igrača kao omiljene stadione za igranje bira stadion Grbavicu.

Željezničar je pobijedio Leotar i nastavio takmičenje u Kupu BiH

Željezničar je na utakmici osmine finala Kupa BiH protiv ne toliko atraktivnog protivnika uspio privući 6.500 gledatelja. Za Plave normlana, a za dobar dio klubova u BiH abnormalna pojava.

Radi se o zaista impresivnoj posjeti, podatak koji se ne viđa toliko često i u regionu. Navijači Željezničara su uspjeli stvoriti pozitivnu atmosferu oko kluba i sve se to odrazilo na posjetu.

Posjeta od 5-6 hiljada gledatelja u Dolini ćupova je konstanta i to je ono što Željezničar čini posebnim. Ukoliko Željezničar na proljeće bude redao pozitivne rezultate i bio u borbi za trofej(e) brojke će sigurno i rasti.

Plavi su uspjeli nekako pobijediti Leotar sa 2:1 te izboriti plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Ostale su tri prepreke do trofeja kojeg brani Velež i branit će ga najkraće do četvrtfinala.

I Velež je izborio plasman dalje nakon što je u dopadljivoj fudbalskoj predstavi savladao Posušje sa 2:0 na novim ruhom "okićenim" stadinom Rođeni.

Nakon 270 dana Crveni su se vratili u svoj dom. Na tribinama se okupilo preko 4.000 gledatelja. Uoči same utakmice napravljen je i vatromet, dok je i tokom cijelog meča vladala odlična atmosfera.

Novi Rođeni su odigrali odličan meč i zasluženo izbacili Posušje

Ljubitelji Veleža su se očigledno zaželjeli domaćih utakmica i na pravom ispitu nisu zakazali. Izabranici Nedima Jusufbegovića su se predstavili u odličnom svjetlu i dali im lijep povod da i u narednim mečevima pune tribine.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na jednom dijelu zapadne tribine bila je smješetna i grupa pristalica Posušja koji su u nekoliko navrata i "pustili glas". Na kraju je sve prošlo u najboljem redu.

Jedno je sigurno. Kada je u pitanju posjeta na tribinama prve proljetne utakmice su pokazale da Željezničar i Velež mogu poslužiti kao putokaz ostalim klubovima u BiH

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.