Jusufbegović: Ovu atmosferu, stadion i klub ne može da ima svako!
Izjave trenera Veleža i Posušja nakon utakmice.

Granić bez zamjerke svojim momcima

Jusufbegović: Ovu atmosferu, stadion i klub ne može da ima svako!

E. Ganibegović

Golovima Haskića i Halilovića Velež je večeras s 2:0 savladao Posušje u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine te se plasirao u narednu fazu takmičenja. Nakon utakmice izjave su dali treneri obje ekipe.

Novi-stari trener mostarske ekipe, Nedim Jusufbegović, naravno da je prezadovoljan urađenim. Smatra da je cilj ispunjen i da je njegov tim zasluženo prošao dalje.

"Apsolutno sam zadovoljan. Svaka čast momcima, bili su fenomenalni danas. Ono što smo trenirali i ono što smo radili i kakav smo plan imali za utakmicu, to smo i sproveli. Imali smo problema malo, kod 2:0 smo Posušju dozvolili neke prilike i nismo dobro branili centaršut, no većim dijelom utakmice smo imali apsolutnu kontrolu.

Da smo kreirali u prvom poluvremenu mogli smo odmah riješiti utakmicu i otići na 2:0 s dvije šanse Anđušića, međutim nisu. Desio nam se peh na početku utakmice da nam se bonus igrač povrijedio. Tu smo odmah morali da reagujemo, Mućan je dobro odgovorio.

Smatram da smo danas bili bolji i kvalitetniji protivnik, da smo bili u poziciji dubokog bloka i visokog pritiska. Da je to u pojedinim trenucima urodilo plodom i da smo zasluženo pobijedili.

Ovo je za nas bila takmičarska utakmica. U jednoj utakmici sve može da se desi, pogotovo u kupu. Tako smo se i pripremili, nismo išli na neko spektakularno nadigravanje i da ostavljamo dobar dojam.

Oglasi

Priprema je bila takva da prođemo dalje što smo i učinili. Momci su bili fenomenalni i ja im ovom prilikom čestitam. Naravno, u fenomenalnom ambijentu i publici koja je bila uz nas čitavo vrijeme. 

Svi smo bili malo nervozni. Jedva smo čekali utakmicu, znali smo šta ovaj teren nosi i šta je prije nosio sa sobom. Rekao sam mnogo puta da ovo ne može da ima svako, ovu atmosferu, ovaj stadion, ovaj klub. To nosi jednu drugu dimenziju i na nama je, meni olakšava i svima nama, da se dodatno motivišemo i idemo do krajnjih granica.

Imamo još prostora za napredak, rasti ćemo iz utakmice u utakmicu i biti samo bolji, nadam se", rekao je trener Veleža.

Trener gostiju nema zamjerke za svoje igrače

Goran Granić, trener gostujuće ekipe, nije zadovoljan naravno porazom svoje ekipe, no i on je pohvalio teren na stadionu Rođeni.

"Ja bih najprije čestitao ekipi Veleža na ovom prekrasnom ambijentu i na ovom terenu, stvarno je milina igrati, doći tu, nadigravati se. Čestitam im na pobjedi. Znali smo da su dobra ekipa, ali mi se nismo ovdje došli braniti i predati.

Mislim da smo i u prvom poluvremenu pokazali jasno da smo došli ovdje pobijediti. Dobro smo otvorili utakmicu, presjekao nas je taj gol koji smo primili i na neki način je nakon tog gola Velež uspostavio inicijativu i priveo to prvo poluvrijeme kraju u svoju korist.

Drugo poluvrijeme smo se dogovorili da nastavimo isto. Nije tu bilo neke zamjerke, to je bila egal utakmica koja se presjekla tim prvim golom. U drugom poluvremenu isto, ako ste primijetili, opet smo izašli igrati na pobjedu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Stiskali smo, imali smo nekakvu inicijativu, Velež je imao iz kontranapada nekakve situacije. Generalno, ne možemo biti zadovoljni porazom i rezultatom, jer nismo došli ovdje izgubiti.

Ja stvarno ne mogu momcima nešto zamjeriti, mislim da su i gledaoci uživali. I mi smo doprinijeli tome da ovo bude jedna dobra utakmica, ambijent i da se diže taj nivo fudbala u našoj državi", kazao je trener Posušja. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije